Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Bingöl Belediyesi’nin mühendislik kadrosunda işe alınan 13 kişinin akrabalık ilişkilerini yazdı. Listedekiler AKP’li siyasetçilerin yakınları çıktı.

"SINAVSIZ İŞE ALINDILAR"

Öztürk “Sınav sonuçlarına göre alım yapıldığında buna kimse itiraz etmez, “Hakkıyla işe alındı” denilir. Ama sadece AKP yönetim kadrolarında bulunanların yakınları, üstelik de sınavsız işe alınıyorsa bunu Bingöllü de kabul etmez” ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün yazısının satır başları şöyle:

“Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü iken gençliğe yönelik önemli çalışmalar yaptı. AKP’den belediye başkan adayı gösterildi ve seçimi kazandı. İlin önemli sorunu ve ihtiyacı olan konutların, TOKİ tarafından yapılması için gerekli çalışmaları yaptı. Yakında ihalesi de yapılacak. Altyapı çalışmaları, asfalt gibi kentin ihtiyaçlarına dönük çalışmalarda da başarılı olduğu belirtiliyor. Ama siyasetçi birçok yerde olduğu gibi başkanın yakasını bırakmıyor. Belediye Başkanı, mühendislik kadrosuna sözleşmeli olarak 13 kişi aldı. Yakında bir de mimar alınacak. Belediyenin ihtiyacı varsa, kadrosu uygunsa tabii ki personel alacak. Tıpkı zabıta memuru aldıkları gibi. Onlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yerleştiriliyor. Sınav sonuçlarına göre alım yapıldığında buna kimse itiraz etmez, “Hakkıyla işe alındı” denilir. Ama sadece AKP yönetim kadrolarında bulunanların yakınları, üstelik de sınavsız işe alınıyorsa bunu Bingöllü de kabul etmez.

BELEDİYE BAŞKANI BASKILARA DAYANAMADI MI?

Partisi fark etmiyor, belediye başkanlarının özellikle personel alımı, ihaleler konusunda baskı altında olduğunu biliriz. Bingöl Belediye Başkanı’nın da bu baskılara dayanamadığı anlaşılıyor. Sözleşmeli olarak alınan personelin kimlerin yakınları olduğunu araştırdığımızda da anlıyoruz. Buyurun torpil listesini incelemeye:

– Yusuf Demir: İnşaat mühendisi. Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Demir’in oğlu.

– Abdullah Budan: Jeoloji Mühendisi. AKP Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Budan’ın kardeşi.

– Mustafa Güler: Jeoloji Mühendisi. Eski Milletvekili Mahfuz Güler’in yeğeni.

– Furkan Berdibek: Çevre Mühendisi. AKP Milletvekili Fevzi Berdibek’in yeğeni.

– Bora Tuğ: İnşaat Mühendisi. 2004-2009 Bingöl Belediye Başkanı Bedri Tuğ’un oğlu

– Ali Artan: İnşaat Mühendisi. Bingöl Orman İl Müdürünün yeğeni.

– Levent Baluken: İnşaat Mühendisi. AKP İl Başkan Yardımcısı Diyap Bazencir’in yeğeni.

– Sevilay Arıkan: Çevre Mühendisi. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın yeğeni.

BAŞKAN'IN CEVABI

Ülkemizde genç işsizlerin sayısının hayli yüksek olduğu biliniyor. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “İlimiz küçük. İşe aldığımız aynı kişi AK Partili'nin de, CHP’linin de, HDP’linin de, MHP’linin de akrabası olabiliyor. Geçen hafta alımları yaptık. Ama hemen ardından söylentiler çıkmaya başladı. En doğru seçimi yaptığıma inanıyorum” diyor.”

Editör: TE Bilişim