Selendi'ye yapılacak olan büyük yatırım ile ilgili Hasan Karadaş'a Siyasi iradenin istihdamı sağlamak adına tamamen güvene dayalı olarak sen git gerekli çalışmalarını ve tadilatlarını yap demesi üzerine yatırımcı Karadaş, Selendi tütün depolarını atıl durumdan kurtarıp faaliyete geçirmiş, burada kurulacak olan tekstil fabrikası ile ilgili olarak tekstil makinelerinin alınmasına dair bağlantılarını yapmış gerekli sözleşmeleri imzalamış ancak söz konusu Selendi'ye yapmak istediği trilyonluk yatırımın önü bir şekilde kesilmiş. 


10 yıdır boş ve atıl vaziyette olan çürümeye yüz tutmuş tekel depolarını yaklaşık 300 ile 1000 kişinin çalışabileceği göçün tamamen önleneceği Selendi tarihinin en önemli hizmetini yapmaya ramak kalmışken Hasan Karadaş yatırımdan vazgeçmesini şu şekilde anlatıyor;
''Ben Selendi'nin Avlaşa ilçesinin bir evladı olarak 1989 'dan itibaren İstanbul'da hayatımı  daim ettiriyorum. Memleketime bayramlarda ve tatillerde geldiğimde içim acıdı. Selendi'ye nasıl bir yatırım getirebiliriz. Ne yapabiliriz derken, burayı gördük buranın atıl bir durumunun olduğunu fark ettik. Burası ile ilgili gereken adımları attım. Elimi taşın altına koydum. Ancak bu büyük yatırımın önü kesilmek isteniyor. "dedi.


Karadaş  AKP Milletvekili Uğur Aydemir'in kendisine halen randevu dahi vermediğini iddia etti.

Atıl durumdaki tütün depolarına milyonlarca lira yatırım yapan ve makine sözleşmelerini imzalayan Hasan Karadaş " Buradan seslenmek istiyorum. Biz Selendi'nin bir evladı olarak bu atıl olan yere fabrika kurmak istiyoruz. Ancak önümüz bir şekilde kesiliyor. Buradan Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Millet vekillerimize, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, biz istihdamı Selendi'de artırmak ve buradaki göçü durdurmak ve gençlerimize iş imkanı sağlamak zorundayız. Bu büyük yatırımın önünü bilinçli olarak kesip kendi çıkarlarınız için bu ihaneti Selendi'ye yapmayın."dedi.
Tütün deposunun ihalesinin bazı çevrelerce alınmak ve Hasan Karadaş'a kiraya verilmek istenmesi problemin asıl kaynağı olduğu iddia edildi.
Karadaş ise yatırımı kendisinin yaptığını neden kiracı olması gerektiğini anlamadığını, deponun ranta dönüştürülmek istenmesinden dolayı yatırımdan vazgeçtiğini belirtti.

TÜTÜN DEPOLARININ GEÇMİŞİ
Manisa'nın Selendi İlçesi'nde bulunan eski Tekel Yaprak Tütün İşletme Depoları, 2013 yılında Adalet Bakanlığı'na devredilmişti. Depoların, onarımların ardından açık cezaevi olarak kullanılmaya başlamıştı.
Depolarının Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararı ile Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmek üzere Hazine'ye devredilmişti. Ardından Hazine adına devri gerçekleşmişti. 
 

Selendi Tekel depoları satılıyor 2018
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirilecek Tekel depoları için geçici teminat olarak 300 bin TL istenmişti. 


 

Editör: TE Bilişim