Milletvekili Altunyaldız, gündemi değerlendirdi. Sözlerine dış politikada yaşanan gelişmelere başlayan Ziya Altunyaldız, "Ülkemiz Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Afrin'de bir terör temizliği operasyonu yürütüyor. Şu ana kadar her şey planlandığı gibi gidiyor. Bu kapsamda ABD Dış İşleri Bakanı Tillerson'un ziyareti ile birlikte Başbakanımızın Almanya ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye bölgesindeki terör oluşumlarına müsaade etmeme konusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Ülkemiz topraklarımızın güvenliği adına daha önce Fırat Kalkanı Harekatıyla bölgemizde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu kırmış ve terör örgütlerine öldürücü bir darbe vurulmuştur. Bu kapsamda Türkiye'ye yönelik bir çevreleme harekatının önüne geçilmiştir" dedi.

Avrupa Birliği hedefiyle yolumuza devam edeceğiz, asla müzakereden çekilmeyeceğiz

Avrupa ve ABD ile olan ilişkilere de değinen Altunyaldız, "Uzun zamandır Avrupa Birliği (AB) tam üyeliği için görüşmeler yürüten bir ülkeyiz. Avrupa Birliği ortaya koyduğu çifte standart politikalarıyla ülkemizin uzun zamandır tam üyelik çalışmalarını yavaşlatma ve bloke etme çabası içinde olmuştur. Şunu ifade etmek gerekir ki, Türkiye Avrupa Birliği hedefiyle yoluna devam edecektir.

Asla müzakereden çekilen taraf olmayacaktır.

AB'nin Türkiye'ye karşı olan tutumunun iyi niyetli olmadığını hep birlikte görmekteyiz. Son dönemde yaşanan hadiseler de bunu desteklemektedir. Tüm bunlara rağmen biz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da AB ile olan ilişkilerimizi en üst düzeyde yürütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim