Akşener, Avukatı Feridun Bahşi aracılığı ile, AKİT gazetesi genel yayın yönetmeni Kadir Demiral, gazetenin yazarı Mehtap Yılmaz ve sorumlu yazı işleri müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dava dilekçesinde "Müvekkilim Meral Akşener kamuoyu tarafından yakından tanınan ve takip edilip sevilen bir siyasetçidir.

28 Şubat süreci olarak anılan postmodern darbe girişimi sırasında içişleri bakanı iken darbeye karşı dimdik duran ve demokrasiyi savunan bir kişilik olarak Türk toplumunun hafızasına kazınmıştır.

2001 yılından bu yana siyaset yaptığı MHP’de uzun yıllar TBMM meclis başkan vekilliği görevini yürütmüştür. 1 Kasım seçimleri sonrası MHP'de yaşanan başarısızlıktan sonra genel başkan adaylığını açıklayarak parti içinde siyasi bir mücadele başlatmıştır.

Parti İçi demokratik mücadelesi TÜRK toplumunun her katmanında karşılık bulmuş, kamuoyu tarafından büyük bir desteğe mazhar olmuş partili partisiz her kesimden insanlar MHP'nin genel başkanı olduğu takdirde MHP'ye oy vereceklerini dile getirmiştir.
Müvekkilimizin toplumda bu derecede yüksek karşılık görmesi birçok siyasi parti temsilcisini ürkütmüş ve MHP genel başkanı olmaması için tedbir almaya itmiştir.

Bir kısmı da siyasetçi ve bunların yandaşları da hakaret yönelmişlerdir. " denildi.

Editör: TE Bilişim