İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasının bir bölümünde İYİ Parti kuruluşu ile ilgili bilgi verirken, İYİ Partiyi Kürtler ve Zazaların kurduğunu öne sürdü.

Akşener konuşmasında "İYİ Parti'yi, son bir umutla; memleketten ümidini kesmiş, hayalleri çalınan gençler kurdu. İYİ Parti'yi hayatın her alanında horlanan, şiddet gören, öldürülen kadınlar, oyun çağında gelin edilen, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız kurdu. İYİ Parti'yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürt'ler kurdu, Zaza'lar kurdu. İYİ Parti'yi, “Ali” dedi, “Hızır” dedi diye, Atatürk'ü sevdi diye din düşmanı ilan edilenler kurdu. İYİ Parti'yi, “Mustafa Kemal de benim, Fatih de benim, Osmanlı da benim, Cumhuriyet de benim” diyenler; kutuplaşmadan, iteklenmekten bıkan ‘mahallesizler’ kurdu.” dedi.

BAHÇELİ MUHALİFİ ÜLKÜCÜLER BU AÇIKLAMAYA NE DİYECEK?

Bu açıklamayı veya benzer bir açıklamayı Akşener değil de Bahçeli yapmış olsaydı MHP’de veya İYİ Parti’de bulunan Ülkücüler ne gibi bir tepki gösterirdi? Bu soru şuan sosyal medyada en çok tartışılanlar arasına girmiş durumda.

Habererk olarak biz İYİ Parti’nin kim tarafından, kimin omuzlarına basılarak kurulduğunu çok ama çok iyi biliyoruz.

Peki siz biliyor musunuz?

Editör: TE Bilişim