Aday kampanyası için Akşener'in Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilen hesap numarasından şu ana kadar istenilen miktarda bağışa ulaşılamadığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı seçiminde adayların seçim kampanyaları için önemli finans kaynaklarından birini bağış ve yardımlar oluşturuyor. Hazine'den hiçbir yardım almayan İYİ Parti, seçim kampanyasını milletvekilli aday adaylarından alınan ücret ve yapılan bağışlarla yürütüyor.

Siyasi partiler, genel başkanları cumhurbaşkanı adayı olsa dahi kampanyasına maddi destek veremiyor. Bu nedenle Akşener'in adaylık kampanyasını kısıtlı olanaklarla sürdürmeye çalıştığı belirtiliyor. Vatandaşlar, destekledikleri adayların seçim hesabına YSK'ca belirlenen üst limit olan 13 bin 916 liraya kadar bağış yapabiliyor.

Bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanılabiliyor. YSK kararı uyarınca seçim hesaplarına yapılan bağışlarda TC kimlik numarası bildirmek zorunlu, aksi halde bağış kabul edilmiyor.

Devletin tüm imkânlarını kullanarak seçim çalışması yapan AKP'nin dev bütçesine karşı milletten aldıkları güçle yola devam ettiklerini belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, "Adil şartlarda yapılmayan bu seçimlerde, milletin adayı Meral Akşener'in, milletin desteğine ihtiyacı var. Ülkemizin tüm kaynaklarını ranta çevirip, sadece kendilerini ve yandaşlarını zengin eden bu iktidara dur demek için çıktığımız bu yolda milletimizin bizi yalnız bırakmayacağına inancımız tamdır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da, şunları söyledi: "Akşener hanımefendiye ambargoyu uygulayan medya değil, medyayı ele geçirmiş AKP ve Tayyip Erdoğan'dır. Her alanda olduğu gibi cumhurbaşkanlığı yarışı da adaletsizlikle dolu bir süreç olma özelliği ile kendini hissettiriyor. İYİ Parti'nin kuruluş nedeni Türkiye'de hukuk ve adaletin hakim kılınmasını sağlamak. Hiçbir dönemde muhalefet partilerine karşı bu kadar zorluk çıkarılmamıştır. Biz sırtımızı çıkar çevrelerine ve onların uzantısı olan hükümet güdümündeki medyaya değil, Türk milletine dayadık. Medya onların olsun, meydanlar bizim. Millet, hesap sormak için 24 Haziran'ı bekliyor. Sahibi olduğu medya Erdoğan'ı kurtaramayacak."

Editör: TE Bilişim