Kalın açıklamasına şöyle devam etti "Sizi tutan ne? Bir sınır karakolunu siz de ziyaret edin.  Yanınıza istediğinizi alın. Mesela siz gitmek istediniz de oradaki komutan "Hayır gelmeyin" mi dedi Siz gitmek istediniz de oradaki vali "Hayır gelmeyin" mi dedi. Kendileri de gitsinler.ç Hatta kamuflaj giysinler" dedi.

Bilindiği gibi 24 Şubat 2018'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afrin'e gidecek güvenlik birimlerinin bulunduğu İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi’ni ziyaret etmesine izin verilmemişti.


 İçeri alınmayan Akşener, kapıdaki görevli askerlere sohbet ettikten sonra merkezden ayrıldı.

Akşener, bir süre sohbet ettiği kapıdaki görevli askerlere, “Sorun yok. Moral desteği için geldik, dert olmaya değil” diyerek merkezin önünden ayrılmıştı.

İYİ parti Genelbaşkan yardımcısı Aytun Çıray ise sosyal medaya hesabından Kalın'a tepki göstererek "Sarayın sesi İbrahim Kalın; "Sizi tutan ne? Bir sınır karakolunu siz de ziyaret edin. Yanınıza istediğinizi alın" demiş.
Afrin'e gidecek askerleri herkesten önce ziyaret etmek isteyen #meral_akseneriçeri alınmamıştı."
dedi.

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada  “Ben 24 Şubat’ta bölgeye gittim. Amacımız askerimize moral vermek, tebrik etmekti. Ancak herkesin rahatça girebildiği moral merkezine girmemiz engellendi. Hem de yanımızda emekli komutanlar vardı. İktidar ve sözcülerini dürüst davranmaya çağırıyorum” diyerek Kalın’a cevap verdi.

Editör: TE Bilişim