Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Akşener'in Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan incelemeyi açıklamasını 'gündem değiştirme hamlesi' olarak niteledi. Selvi, "Belli ki zaman ayarlı bir gündem değiştirme operasyonu planlanmış" diye yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında dile getirdiği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan incelemeyi değerlendirdi.

Akşener'in açıklamasını 'gündem değiştirme hamlesi' olarak nitelendiren Selvi, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un incelemeyi doğrulayan açıklamasını hatırlatarak, "Belli ki zaman ayarlı bir gündem değiştirme operasyonu planlanmış" suçlamasında bulundu.

Selvi, "İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun da sıcağı sıcağına Akşener’i doğrulayan bir açıklama yaptı. Belli ki zaman ayarlı bir gündem değiştirme operasyonu planlanmış" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP ile yeni Anayasa ve Ümit Özdağ’ın iddiaları nedeniyle bunalmıştı. İsmail Küçükkaya ile çıktığı programda gündemi değiştirmek için bir hamle yaptı. İktidarın, Kanal İstanbul’a karşı yürüttüğü kampanya nedeniyle Ekrem İmamoğlu hakkında bölücülükten soruşturma açtırdığı bombasını patlattı.

İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun da sıcağı sıcağına Akşener’i doğrulayan bir açıklama yaptı. Belli ki zaman ayarlı bir gündem değiştirme operasyonu planlanmış.

Çok geçmeden İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu hakkında bölücülük iddiasıyla bir soruşturma açılmadığını duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için soruşturma açılmadığını söyledi.

İmamoğlu, Kanal İstanbul’a karşı çıkabilir. Orada sorun yok. Zaten karşı. Sonunda anladık ki İmamoğlu hakkındaki soruşturma idarenin bütünlüğü ilkesi gereğince Kanal İstanbul aleyhinde kamu kaynaklarının kullanarak kampanya düzenlemekten dolayı açılmış. Mevzuat böyle olabilir.

Ancak siyaseti mevzuata kurban etmemek lazım. Ekrem İmamoğlu, 4 milyon 781 bin oy alarak seçilmiş bir başkan. Bu tür uygulamalar 'İktidar CHP’li belediyelerin hizmet yapmasını engelliyor' algısının oluşmasına yol açabilir."

Editör: TE Bilişim