Akşener, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda binlerce kişiye seslendi. Ancak meydana çıkan yollar kilometrelerce uzaktan polis tarafından kesildi vatandaşlar arandı.

Miting alanına açılan tüm yollar belediye tarafından kamyonlarla kapatıldı. Alanda vatandaşlar toplanmışken, ‘bomba araması’ gerekçesiyle alan boşaltıldı. Yoğun güvenlik önlemine karşın Akşener’in konuşacağı platform arkasına asılan parti pankartları da çalındı. Partililerin astığı “Hoşgeldin” pankartları da belediye ekiplerinde söküldü. Alana gelişlerde AKP mitinglerinde ücretsiz olan tramvay, İYİ Parti mitingi öncesi çalıştırılmadı.

YOLU KESİLDİ, VALİ YUHALANDI

Mitingin ardından Osmaniye'ye gitmek üzere yola çıkan Akşener’in konvoyunun önü belediyenin çöp kamyonu tarafından kesildi. Makam aracından inerek kamyon şoförünün yanına giden Akşener, “Valiye, belediye başkanına yazıklar olsun. Görüyorsunuz işte, hem de çöp kamyonu. Bir siyasi parti başkanının önü kesiliyor” diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar ise “AKP'li Vali istemiyoruz ” sloganları attı, Belediye Başkanı Şahin'i ve Vali'yi yuhaladı. Akşener ‘'Devran döner bir gün. Belediye başkanı ve Vali iktidar partisinin il başkanı değildir'' dedi.

NEDEN ÇÖP KAMYONU?

Bilindiği gibi Akşener -' saçma bir şekilde FETÖ imasının yapılmadığı gün ve saat yok gibi. 15 Temmuz darbe girişi sırasında askeri birliklerin önüne çöp kamyonları çekilmiş ve askeri araçların giriş, çıkışları bu şekilde engellenmişti.Akşener'in aracının önünün çöp kamyonu ile kesilmesi bu duruma gönderme olarak nitelendirildi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliğinden alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili fotoğraflarında paylaşıldığı açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener tarafından bugün 13.00-16.20 saatleri arasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir miting programı yapılmıştır. Söz konusu miting programı nedeniyle, Sayın Cumhurbaşkanımız ve siyasi parti genel başkanları tarafından geçmişte yapılan miting tedbirleri ışığında 24 Haziran seçimleri nedeniyle yapılacak mitingler için belirlenen güvenlik önlemleri uygulanmıştır. Bu tedbirler kapsamında muhtemel bombalı araç saldırılarına karşı ana bulvar ve arterlerin kapatılmasında İl Emniyet Müdürlüğümüz, kamu kurumlarımız ve belediyelere ait araç ve iş makinelerinden yararlanılmaktadır. İlimizde gerçekleştirilen siyasi parti miting programının olaysız bir şekilde sona erdirilmesi konusunda alınan tedbirler hassasiyetle uygulanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve diğer siyasi parti liderleri miting programlarında uygulanan tedbirlere ilişkin fotoğraflar ilişikte sunulmuştur" denildi.

Editör: TE Bilişim