İYİ Parti’nin 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nde belirlenen 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) arasından 16 kişiden oluşan Başkanlık Divanı üyeleri belirlendi. 7 yeni üyenin girdiği Başkanlık Divanı’nda genel başkan yardımcılıkları bundan sonra her biri ayrı “Başkanlık” birimi olarak çalışacak.

İYİ Parti’nin Yeni Başkanlık Divanı üyeleri ve görev dağılımları şöyle oldu:

Parti Sözcüsü: Yavuz Ağıralioğlu

Genel Sekreter: Uğur Poyraz

Siyasi İşler Başkanı: Salim Ensarioğlu

Teşkilat Başkanı: Koray Aydın

Mali İşler Başkanı: Ümit Dikbayır

Ekonomi Politikaları Başkanı: Cihan Paçacı

Yerel Yönetimler Başkanı: Metin Ergun

Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı: Hasan Seymen

Milli Güvenlik Politikaları Başkanı: Aytun Çıray

Eğitim Politikaları Başkanı: Berna Sukas

Kadın Politikaları Başkanı: Sibel Yanıkömeroğlu

Kalkınma Politikaları Başkanı: İsmail Tatlıoğlu

Gençlik Politikaları Başkanı: Yavuz Temizer

Toplumsal Politikalar Başkanı: Şenol Sunat

STK ile İlişkiler Başkanı: Tuba Çokal

Uluslararası İlişkiler Başkanı: Ahmet Kamil Erozan.

Haberimize konu olan isim ise Mali İşler Başkanı, Ümit Dikbayır

MHP Sakarya il başkan yardımcılığı ve üst kurul delegesi olan Ümit Dikbayır partideki görevinden istifa etmiş "hala" diye hitap ettiği Meral Akşener’in yanında yer almıştı.

Ümit Dikbayır için Akşener, “Onun babaannesi benim halamdı. O da bana hala diye hitap ediyor. Kuzenler olarak akrabalık bağımızı siyasette de birleştirdik ” ifadelerini kullanmıştı.

PAYLAŞIM REKORLARI KIRAN MESAJ

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Gözlem Değerli" isimli kullanıcının "Hileli hurdalı iş yapanlar, ya damat ya akrabayı iş başına getiriyor! Aklınıza Cumhurbaşkanımız gelmesin sadece! Meral Akşener'de parti muhasebesini damatlardan atadı. Akrabası ve damadı olan, Ümit Dikbayır parti muhasibi oldu. 1 gram emeği olmadan milletvekili seçtirdiği damat ailenin karakutusu." dedi.

Ümit Dikbayır'ın Akşener ailesinin uzaktan da olsa "damat"ları olması Akşener'in Ak Parti içindeki siyasiler ve damatları konusundaki sözleri ve tepkileri akıllara getirdi.

Akşener, kendisini ‘FETÖ’cülükle’ suçlayan Kahraman’ın damadının FETÖ’den arandığı için yurt dışına kaçtığını iddia ederek, “Allah’ın sopası yok, damat gitti. Buradan iddia ediyorum; kim Meral Akşener FETÖ’cü derse, onu araştırın, damat-gelin birşey çıkar” demişti.

Akşener yine bir konuşmasında "15 Temmuz'dan bu yana “devlet güçlüdür, benimle ilgili bir şey varsa gereğini yapın. Gelin, doğduğum köye gidelim. Bütün sülalem orada. Benim sülalemde ne görevden alınan var, ne atılan var. Karşı taraf da damatları getirsin. Sülaleme karşı damatlar; sayım yapacağım.” demişti.

Akşener'in akraba, damat takıntısının bu derece ileride olması ve damadı olduğu iddia edilen akrabasının İYİ Parti muhasipliğine getirmesi ironik bir durum sergiledi.

Editör: TE Bilişim