Ankara Hilton Garden Inn Otel’de düzenlenen panele; İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, İyi Parti Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partilinin katılım gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açılış konuşmasında; medeniyetimizde dinimizin gereği olarak “yeteri kadar tüket” formülünün yer aldığını bunun üzerinden enerji konusunda da tasarruf sağlanabileceğini belirterek şu sözlere yer verdi: “Bu coğrafyanın medeniyetine baktığınız zaman çok önemli bir şeyle karşı karşıya kalıyorsunuz ‘yeteri kadar tüketmek’ Dinimize baktığım zaman çok ilginç sözler var, çok yeme kalbin kararır yeteri kadar ye. Şimdi diyetisyenler, aşırı yiyecek tüketmenin İnsan vücudunda, insanın bedeninde yarattığı tahribatı anlatıyor. Dünyanın batılı kesimi obezite ile uğraşıyor. Acaba biz bunu, dünyaya Müslüman Türk'ün bu coğrafyada oluşturduğu bu medeniyeti küresel ısınma iklim problemlerine yönelik bir yeni görüş olarak bu kadim anlayışı, anlatabilir miyiz diye bir grup arkadaşımla bir çalışma yaptık. Fikir benimdi başladığımız zaman bir şey fark ettik, evet bu medeniyet, bu anlayış anlatılabilir ama öncelik sıralamaları hep başka olmuş. Sonra enerji üretiminin temeli, hayatın temeli enerji her şeyin temeli hayatın sürdürülebilmesinin, üretimin temeli ve kadim bir tartışma başladı petrolün enerjideki enerji tüketimindeki yeri. Başka ihtiyaçlar var yenilenebilir enerjinin bunun yerini tutup tutmayacağı vesaire gibi tartışmalar var”

Hayatın sürdürülebilmesinin ve üretimin temelinin enerji olduğunu belirten Akşener, “Burada kadim bir tartışma başladı o da petrolün enerji tüketimindeki yeri ve başka bir yenilenebilir enerjinin bunun yerini tutup tutmayacağı yönünde tartışmalardır” dedi.

İngiltere’de başlayan bir bölüm mimarın ortaya koyduğu bir tezle karşılaştığını ve çok etkilendiğini belirten Akşener, “Şu anda İngiltere'de başlayan bir kısım, bir bölüm mimarın ortaya koyduğu bir tezle karşılaştık. İlginçtir Kenya'da bir bina, bir prototip yanlış hatırlamıyorsam 9-10 katlı bir bina ne yapmış biliyor musunuz? Karıncaların hayatı, yaşam döngüsü incelenmiş ve ona uygun bir bina yapılmış yazın klima soğukluğunda serin, kışın kalorifer yanmış gibi sıcak bir iş merkezi, bir bina yapmışlar. Maalesef bu işin babaları, bu işin dünyayı yok etmek pahasına, bu işten büyük kazanç sağlayanların önüne geçmesiyle çevrecilerin, mimarların bu konudaki çalışmaları yarım kaldı” ifadelerine yer verdi.

Paneli dikkatle takip edeceğini dünyayı korumak ve sürdürülebilir hale getirmek için ne yapılması gerektiğini bu panelle öğreneceklerini ifade eden Meral Akşener, Panelistlerden bir ricada bulunarak, her yerde medeniyetimizin formülü olan ‘yeteri kadar tüket’ formülünü anlatmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim