Cemaatler de her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kurban bağışı yapılan yerler arasında yerini almaya çalıştı.

Bu bağışlarla yetinmeyen kimi cemaatler, yurtların bahçelerinde ya da en alt katında yer alan mezbahalarda kesim yapmaktan geri kalmıyorlar.

Öyle ki Türkiye genelindeki kesimlerin yarıdan fazlasının cemaatlerce yapıldığı öne sürülüyor. Geçtiğimiz yıllarda kimi yurtların mezbahalarında steril olmayan ortamlarda kesim yapıldığı, etlerin çocuklara taşıtıldığı hatta çocuklardan birinin kolunu kıyma makinesine kaptırdığı görülmüş, konu kamuoyuna yansımıştı. 

İddialara göre devlet, cemaat yurtlarının bahçe ve altlarında bulunan mezbahalarda kesimi yasakladı, cemaatler bu karar sonrası ne yapacağını şaşırdı.

BASKI SADECE SÜLEYMANCILARA YAPILDI İDDİASI

Alınan karar çerçevesinde Süleymancılara göz açtırılmadı. 

Diğer cemaatlere nasıl davranıldığı bilinmezken, Süleymancılara hiç bir koşulda izin verilmediği gelen bilgiler arasında.

İstanbul'da bir ilçede kesilen bir kurbanı, başka bir ilçeye götürmek tam anlamıyla dert oldu. Yol üzerindeki oluşturulan bir çok kontrol noktasında, güvenlik güçleri, etin nerde kesildiği, nereye götürüldüğü, hatta deri ve diğer sakatatın nerede olduğu incelenmesinin yanı sıra, bazı güvenlik güçlerinin "Süleymancılar" ismini telaffuz ettiği bile iddia edildi.

Süleymancıların İYİ Parti'yi ve Akşener'i desteklemesi, onlara pahalıya mal oldu....

İşte o ses kaydı...

Editör: TE Bilişim