GİK listesine giren isimlerden Bahadırhan Dinçaslan'ın ise, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili attığı tweetler ortaya çıkmış, sosyal medyada Dinçaslan'ın o paylaşımları tartışma yaratmıştı.

Dinçaslan'ın aynı zamanda Akşener'in konuşma metinlerini yazdığıda bilinen bir gerçek.

Dinçaslan'ın, “Ve yayımlanan darbe metninin doğruları söylediğini bilin sadece. Bizim desteğimize ihtiyaçları yok, evden çıkmayıp izleyin. Yarın bizimdir” ve “Lütfen bu gerçek deyin, ihtilal oldu deyin” şeklinde paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Dinçaslan'ın, daha sonra bu paylaşımlarını sildiği fark edilmişti.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, açıklamasında, Dinçaslan için, "Peşinen ifade edelim ki, böylesi kirli düşüncelerin sahibi olan birinin, İyiler Hareketi’nin içerisinde yer yoktur" diye belirtti.

Yapılan açıklamada, “Partimizin 15 Temmuz darbesine karşı duruşu net ve berraktır” denilirken, “Kendini bilmez birinin hezeyanları üzerinden, partimizin bu hasletlerinin hiçe sayılmasına da teşkilatımızın güzide kadrolarının bu şahıs yüzünden karalanmasına da asla müsaade etmeyiz” diye ifade edildi.

Açıklamada Dinçaslan için, “Şuuru kirlenmiş, iradesi alçaklarla bir şekilde birleşmiş hiçbir kimsenin partimizde yeri yoktur” ifadeleri kullanılırken, zaman darlığından şikayet edilip özür dilendi. Açıklamada, "Kurultay sürecindeki zaman darlığı böyle bir hataya sebebiyet vermiştir. Bu hatadan dolayı milletimizden ve teşkilatımızdan özür diliyoruz” denildi.

İşte İYİ Parti'nin o açıklaması:

"Kamuoyunun dikkatine…

Son kurultayımızda Genel İdare Kurulu'muza yeni giren bir üyemizin, gerek 15 Temmuz alçak darbesi ile alakalı, gerekse de Cennetmekân Muhsin Yazıcıoğlu ile alakalı atmış olduğu twitlerden, teşkilatımızın dikkatli üyeleri vesilesi ile yeni haberdar olduk. Sağ olsunlar, bizleri uyardılar.

Peşinen ifade edelim ki böylesi kirli düşüncelerin sahibi olan birinin, İyiler Hareketi'nin içerisinde yeri yoktur.

Partimizin 15 Temmuz darbesine karşı duruşu net ve berraktır. Biz, her daim milletimizin ve demokrasinin yanında olduk. Millet iradesinin örselenmesine de istismar edilmesine de asla eyvallah etmedik. Bir zerre olsun demokrasi dışı girişimlere asla paye vermedik.

Kendini bilmez birinin hezeyanları üzerinden, partimizin bu hasletlerinin hiçe sayılmasına da teşkilatımızın güzide kadrolarının bu şahıs yüzünden karalanmasına da asla müsaade etmeyiz.

Meral Akşener’in de İyiler Hareketi’nin her bir ferdinin de duruşu ve çizgisi “kalbi, vicdanı ve idraki kapanmamışlar” için çok iyi bilinmektedir ki Türk Milletinin yanıdır. Her hâl ve şartta…

Biz, devletimize, milletimize, milli irademize, inançlarımıza ve demokrasimize saygı duymayan hatta bunlara kastedenlere yakın duran hiçbir şahıs ve kurumu meşru görmüyor ve bunlarla mücadeleyi de milli bir vecibe sayıyoruz. Devletimiz, milletimiz, inançlarımız ve güçlü yarınlarımız için alın teri dökmek, bizim siyasi varlık sebebimizdir. Bu mesuliyetlerimizi idrak edemeyen şuuru kirlenmiş, iradesi alçaklarla bir şekilde birleşmiş hiçbir kimsenin partimizde yeri yoktur.

Yine, 15 Temmuz hain darbe girişimini makul görerek sevinen birisinin, ömrü darbe ve darbecilerle mücadele ile geçmiş Muhsin Yazıcıoğlu’nu sevmesini de zaten bekleyemezdik. Muhsin Başkan, Türk Milletinin turnusol kâğıdıdır. Muhsin Yazıcıoğlu sadece sevenlerinin değil, hasımlarının dahi üzerinde ittifak ettiği, mert ve mümin bir vatanperver idi. Rahmet olsun. Şerefle yaşadı. Şerefle ruhunu teslim etti. Muhsin Başkana yönelik, incitici bir kelâma da asla tahammül edemeyiz.

15 Temmuz ihanetine paye verenin, Muhsin Başkana hakaret edenin, İyilik parantezinde İyilik payesiyle anılmasına müsaade edemeyiz.

Partimizin ve Genel Başkanımızın her iki hususta da hassasiyetleri, kesin bir şekilde belli ve aşikâr iken, maalesef kurultay sürecindeki zaman darlığı böyle bir hataya sebebiyet vermiştir. Bu hatadan dolayı milletimizden ve teşkilatımızdan özür diliyoruz.

Sosyal medyanın bir vesileyle siyasetin tercihlerini denetliyor olması da bu anlamda sağlıklıdır. Silinmiş twitlerin ifşa edilmesi vesilesiyle kanaatlerinden haberdar olduğumuz bir şahsın, partimizin siyasi duruşunu itibarsız hale getirmesine asla müsaade edemeyiz. İyiler Hareketi’nin fedakâr kadrolarının emek ve alın terini, bir idraksiz üzerinden örselettirmeyiz. Böylesi süreçlerde bu kabil küçük hatalar olabilir. Bu vesileyle aday tespit süreçlerinin de çok daha sağlıklı ve sıkı denetimlerden geçirilmesini de bir mecburiyet olarak gördüğümüzü ifade ediyoruz. Bizleri uyaran teşkilatımızın fedakâr kadroları da müsterih olsunlar. Yetkili kurullarımız gerekeni yapacaktır. Biz, yapılan yanlışı düzeltip yolumuza devam etmek durumundayız. Milletimizin bize ihtiyacı var. Yapacak çok işimiz, kavuşacak çok insanımız var.

Yavuz AĞIRALİOĞLU
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili"

İşte Dinçaslan'ın sildiği o paylaşımlar:

Editör: TE Bilişim