Bu güne kadar yapılan hiç bir hakaretten şikayetçi olmayan Akşener'in, bir tv programında eleştirilmesini kaldıramaması ve Habererk'in iftar programında İsmail Türk'ün yurtdışından gönderdiği videoyu gözleri dolu dolu izlemesinden sonra yaptığı bu hamle "VEFA" kelimesinin anlamını bilmediği yorumlarına sebep olurken, bu noktaya nasıl geldiği ise merak konusu olmuştu.

İsmail Türk Beyaz TV'de Dinamit'te İYİ Parti'deki süreci ve verdiği mücadeleleri anlatmıştı.

24 Haziran seçimlerinde hazineden yardım almadan seçim kampanyası yürüten İYİ Parti'nin maddi kaynağını nereden bulduğu merak konusu olmuştu.

Partiye yapılan yardımlarla ilgili çeşitli söylentiler ortalıkta dolaşırken, İYİ Parti'den istifa eden İsmail Türk dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

'BABAM BASTI PARAYI SEÇİLDİM'
Türk, partinin parayı aday gösterilme karşılığında partililerden aldığını iddia ederken 'Ben Bafralıyım. Samsun'dan Bedri Yaşar aday gösterildi. Kendisi Bayburtlu Samsun'la alakası yok.Antalya 3. sıradan aday olan Tuğba hanıma soruyorlar 'Seni kimse tanımıyor. Seni hangi sıfatın hangi özelliğin seni buraya taşıdı?' 'Babam bastı parayı seçildim' dediğini dediler. 1.2 milyon euro verdiği söyleniyor. Böyle iddialar var" diye konuştu.

O DAVA SONUÇLANDI
Akşener'in açtığı "Hakaret ve İftira" davası "Kovuşturmaya yer olmadığı" gerekçesiyle reddedildi.

Açıklanan gerekçe şu şekilde;

"Müşteki Meral Akşener’in vekili aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek 19.10.2018 tarihinde Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit adlı programda sarf ettiği sözlerle kendisine karşı atılı suçlan işleyen şüpheli İsmail Türk'ten şikayetçi olduğu.
Şüphelinin savunmasında programda sarf ettiği sözlerin eleştiri mahiyetinde olduğunu ve suç kastı taşımadığını beyan ettiği.
Şüphelinin bahse konu programda müştekiyi hedef alarak dile getirip bilirkişi marifetiyle dökümü yapılan sözlerin doğrudan suç ithamı ya da hakaretamiz ifade içermediği, müştekinin bir siyasi parti lideri olması sebebiyle açıkça kişilik haklarını ihlal niteliği taşımayan ağır eleştirilere katlanma yükümlülüğü olduğu, bu suretle eylemin anayasayla teminat altına alınan ifade özgürlüğü sınırları dahilinde vücut bulup suç teşkil etmeyeceği anlaşılmakla:
Şüpheli hakkında KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA,
Kararın birer suretinin müşteki vekiline ve şüpheliye tebliğine, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği nezdinde itirazı kabil olmak üzere 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 172 ve 173. maddeleri uyarınca karar verildi."

İSMAİL TÜRK'TEN AÇIKLAMA;
Habererk imtiyaz sahibi İsmail Türk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Hasta yatağımda vermeye çalıştıkları rahatsızlık amacına ulaşmadı, ilgililere duyurulur,  itiraz süresini kaçırmayın!" dedi.

Bilindiği gibi Meral Akşener MHP kongresini de Devlet Bahçeli'nin hastanede yattığı sırada aldırdığı bir kararla gündeme taşımıştı. 

Biz buna fırsatçılık deriz ve aman dikkat Akşener'in etrafında sakın hasta olmayın, operasyon çekiyor!


 

Editör: TE Bilişim