İsmail Türk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar’ın yanlışlıkla, resmini ve ismini whatsapp aracılığı ile Cumhuriyet Savcısına gönderdiğini, o savcının kendisine haber verdiğini açıkladı.

Habererk İmtiyaz sahibi İsmail Türk, ‘Çok sevdiğim vatansever bir Cumhuriyet Savcısı dostum beni aradı. Meral Akşener’in Özel kalem müdürü Esma hanım yanlışlıkla benim resmimi Savcı Bey'in telefonuna iletmiş.’ Diye yazdı.

Cumhuriyet Savcısının Esma Bekar’a ‘İsmail beyi tanıyor musunuz?’ soruna engelleyerek cevap vermemiş.

Bu olaydan sonra Cumhuriyet Savcısı , İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i aramış, akabinde Akşener’in telefonundan da engellenmiş.

Habererk İmtiyaz sahibi İsmail Türk buna bir anlam veremediğini yazarak, şu yorumu yaptı ’Esma Bekar, muhtemelen benim adımı ve resmimi bir savcıya gönderecekti. Telefonunda kayıtlı olan benim dostumda savcı olduğu için yanlışlıkla ona gönderdi’ dedi.

Habererk İmtiyaz sahibi İsmail Türk yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar’ı mahkemeye vereceğini, bu işin peşini bırakmayacağını, o Cumhuriyet Savcısını da şahit olarak göstereceğini söyledi.

Esma Bekar TBMM’den neden atıldı?

Bilindiği gibi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar meclis çalışanı idi. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, OHAL kararnameleri kapsamında kamu kurumlarından bir çok kişi tasfiye edilmişti.

FETÖ üyeleri kamudan ihraç ve men edilmeden önce 16 kıstasa bakılıyor ve Bakanlıklarda oluşturulan komisyon karaları ile ihraç ediliyor.

FETÖ soruşturması kapsamında 2016 yılında TBMM'den ihraç edilen 41 personel arasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar vardı.

İşte Esma Bekar'ın yolladığı o resim;

Bu resim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2011 yılında Dıyarbakır'da yaptığı mitingte çekilmiştir.

Editör: TE Bilişim