İsmail Türk yaptığı açıklamada “Tarih tekerrürden ibaretmiş, hatırladınız mı? Çakıcı, Eyüp Aşık Türk Ticaret Bankası vs. Aynı şekilde ANAP hükümeti yolsuzluklara, çarpık ilişkilere bulaştığı için yıkılmıştı, şimdi Sedat Peker bakalım aynı akıbeti sağlayabilecek mi? Gerçekten çok büyük benzerlik var.” dedi.

Öte yandan 18 Mayıs’ta AKİT TV’de İsmail Türk katılacağı programda bu konuyla ilgili görüşlerini açıklayacağı bildirildi.

ÇAKICI, EYÜP AŞIK TÜRK TİCARET BANKASI, ANAP VE HÜKÜMETİN DÜŞMESİ

NE OLMUŞTU?

Alaattin Çakıcı, Türk Ticaret Bankası'nın satışı ihalesinde kilit rol üstlenmişti

Çakıcı, bankanın satışıyla ilgili açıklamaları nedeniyle ANAP ve DSP hükümetinin düşürülmesine neden olmuştu.

Çakıcı'nın “Türkbank benim namus meselem. İhaleyi benim istediğim kişi alacak” sözleri, DGM (Devlet Güvenlik Mahkemsi) tutanaklarına girmişti.

Alaattin Çakıcı'nın, telefonla görüştüğü ANAP'lı Eyüp Aşık'a söylediği, “Bana bir banka teklif ettiler. Dedim ki 'Ben ne Mesut Bey'i, ne de Eyüp Abi'yi yarı yolda bırakmam. Ben televizyon konuşmasını yapacağım” ifadesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Türk Ticaret Bankası'nın, Alaattin Çakıcı'nın işaret ettiği Korkmaz Yiğit'e satılması, Yiğit'in televizyona çıkıp, “Türkbank'a karşılık Genç TV'yi verdim” ifadeleri, ANAP'lı koalisyon hükümetinin sonu olmuştu.

Alaattin Çakıcı hakkındaki gıyabi tutuklama kararları nedeniyle Fransa'nın Nice kentinde yakalanmış, bir süre cezaevinde kalan Çakıcı, 14 Aralık 1999 tarihinde İstanbul'a getirilmişti.

Editör: TE Bilişim