Önkibar, Babacan’ın yakınındaki isimlerden birine dayandırdığı iddiasına göre Babacan, Rıza Sarraf hakkında konuşması halinde “bedelini ödersin” denilerek susturulmaya çalışıldı.

17 25 Aralık döneminde Babacan ile Zafer Çağlayan’ın birbirilerine ağır suçlamalarda bulunarak kavga ettikleri iddiasını öne süren Önkibar, “Babacan Rıza Sarraf olayında İran’la süren ticarette bu katakulli noktasında kabineyle fikir ayrılıkları yaşadığı ve rahatsızlığını dile getirdiği biliniyor ama Babacan bu konuda pek sallanmamış” dedi.

Gazeteci yazar Sebahattin Önkibar youtube kanalında yayınladığı videoda şunları söyledi:

“Telefon görüşmesi yaptım, bu görüşmeden hareket ile bazı bilgiler edindim, önemli bir isim Babacan'ın yakın çevresinden biriydi ve bana Ali Babacan'ın tehdit edildiğini söyledi.

Kimin tehdit etti, konusu nedir diye sordum. Ali Babacan Reza Sarraf bağlamında korkutulmuş ve uyarılmış. Eğer Sarraf konusunda herhangi bir açıklama yaparsa bunun bedelinin ödetileceği kendisine özellikle söylenmiş.

Peki, bu bir iddia. Ali Babacan'ın Reza Sarraf bağlamında bildiğin nedir diye sorarsanız önce geçmişten bir tane anekdot aktarayım.

Zafer Çağlayan ekonominin bir bölümünden sorumlu idi. Ali Babacan da ekonominin başka bir bölümünden sorumlu idi. O günlerde şahsıma intikal eden bir bilgi vardı. Bu iki bakanın büyük bir münakaşa yaptığı, tartıştıkları hatta birisinin diğerine vatan hainliği yapıyorsun dediği bu tartışma şahsıma geldi.

Ama tabi kanıtlayamayacağım için yazmadım. Bugün de sadece İddia kabilinde aktarıyorum. Bülent Arınç'ın o sözlerinden sonra ve yaptığım telefon görüşmesinden sonra, buradan hareketle Ali babacan'ın Reza Sarraf olayında İran-Türkiye ticaretindeki katakullilerden iddialara göre, yine bu katakulli ifadesi şahsıma aittir.

Bu katakulli noktasında Ali Babacan'ın iktidar zirveleri ile ve kabine ile aynı şeyi düşünmediği ona karşı çıktığı ve bunun uluslararası arena'da batıyı kastederek sonuçları olacağını o gün söylemiş.

Ama Ali Babacan umursanmamış.”

Editör: TE Bilişim