Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir yayında "Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor" derken, "Ortaokul ve lisede okuyanların yüzde 15'i değil de yüzde 25'i imam hatipte okusun da ondan sonra üniversitelere gitsin istiyoruz" ifadesini kullandı.

 İmam hatip okullarından mezun olanların hepsinin ilahiyat fakültelerine gitmeyeceğini bildiklerini ifade eden Erbaş, şunları söyledi:

"Ortaokul ve lisede okuyanların yüzde 15'i değil de yüzde 25'i imam hatipte okusun da ondan sonra üniversitelere gitsin istiyoruz. Bunun faydasını yaşıyoruz şu anda. Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor. Rabbim 600 bin imam hatip öğrencisinden 60 bin imam hatip öğrencisine düştüğümüz günleri unutturmasın. 60 binden de 1.5 milyona çıkışının şükrünü eda etmeyi bizlere nasip eylesin."

Peki gerçekten böyle mi?

Hükümetin yüzlerce milyon lira yatırım yaptığı imam hatip liselerinde 4 yıllık lisans bölümleri için başarı oranı bu yıl daha da düşmüştü. 243 bin 380 imam hatip lisesi mezunundan sadece 36 bin 256’sı üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşebildi. İmam hatipler için lisans başarı oranı yüzde 14’e geriledi. Okul türleri arasında açıköğretim fakültesini en çok tercih edenlerin imam hatipliler olması da dikkat çekti. 30 bin 821 imam hatipli önlisans, 20 bin 573 imam hatipli de açıköğretime yerleştirildi.

Editör: TE Bilişim