Konunun çeşitli raporlarda geçtiği de iddia edildi.

Bilindiği gibi 15 Temmuz'da kendi vatandaşlarını tanklarla ezen, TBMM'yi uçaklarla bombalayan Fettullahçı Terör Örgütü hakkında Almanya'dan yeni bir kriz yaratacak açıklama gelmişti.

Almanya'nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, Türkiye'deki darbe girişiminden FETÖ'nün sorumlu olduğundan şüphe ettiğini açıklamıştı.

Kahl, “Sadece Türkiye’nin coğrafi konumu itibarıyla bile açık olan şey şu ki, bu kanalları kapatamayız” ifadesini kullanmış bu açıklama tepki ile karşılanmıştı.

Alman istihbaratı: Türkiye'yi hasım olarak görüyoruz

Alman iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Hans Georg Maassen ise Türkiye'nin Almanya'daki istihbarat faaliyetlerinin bir müttefik ülkenin faaliyeti olarak nitelenebilecek sınırı aştığını belirtmişti.

Maassen, "Geçen yaz yaşanan darbe girişiminden sonra gelinen süreçte Türkiye'yi sadece bir müttefik olarak değil, Almanya'daki faaliyetleri sebebiyle aynı zamanda bir hasım olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya'da yaşayan Türklerin çeşitli etkileri olduğunu belirten Maassen, Türk istihbaratının Almanya'daki faaliyetlerinin yasal sınırları aştığını ileri sürdü.

'ELİMİZDE BİLGİLER VAR'

Maassen, 'Neue Osnabrücker Zeitung' gazetesine yaptığı açıklamada da 'Türk hükümetinin Almanya'da yaşayan Türkler üzerinde nüfuz tesis etmeye çalıştığına dair ellerinde bilgi bulunduğunu' belirterek, Ankara'nın sadece Fethullah Gülen yandaşlarını değil, aynı zamanda Erdoğan karşıtı Türkleri de yıldırma girişiminde bulunduğunu belirtti.

Alman istihbaratı'nın bağrına bastığı sarıklı yobazın adı, Cemalettin Kaplan'dı, “kara ses” olarak tanınıyordu, Erzurumluydu, nurcuydu.

*

İlkokul mezunu bile olmadığı halde, sihirli eller devreye girdi, 40 yaşında, Ankara Üniversitesi ilahiyat fakültesinden diploma verildi.

Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde imamlık, müfettişlik, müftülük, hatta personel daire başkanlığı yaptı. 1977 seçiminde Milli Selamet Partisi'nden milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Adana'da illegal medrese açmıştı, imam hatip öğrencilerine tarikat eğitimi veriyordu. Sırf Atatürk düşmanı değildi, Türk olan herkesten

nefret ediyordu.

…………………………………..

Tık diye Almanya'ya alındı.

Köln'de Ulu Cami'de örgütlenmesi sağlandı, külliye açtı, yurt açtı, aşevi açtı, bağış adı altında para toplamasına göz yumuldu. Müritleri “mülteci” statüsünde kabul ediliyor, çalışma izni verilmiyordu, yani, resmi olarak Cemalettin Kaplan'ın emrine tahsis ediliyorlardı.

Şimdi sıkı durun…

*

Bu vatan haini yobazın Almanya'da monte edildiği

teşkilat hangisiydi?

Milli Görüş Teşkilatı'ydı!

*

Peki bu vatan haini yobazı, Almanya'ya, Milli Görüş Teşkilatı'na gönderen kimdi?

Necmettin Erbakan'dı

Erbakan'la Kara Ses'in “emir-komuta” ilişkisi, Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin iddianamesinde de yeraldı. Necmettin Erbakan 12 Eylül darbesinden hemen sonra, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nı “toparlaması” için Cemalettin Kaplan'ı Almanya'ya gönderdi.

Bizzat Erbakan'ın talimatıyla Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın “fetva komisyonu reisi” yapıldı. Yani… Kara Ses denilen yobaz, kendisine “halife” rolü biçilene kadar, milli görüşçülerin “şeyhülislamı”ydı.

Hadi şimdi gene sıkı durun…

*

Milli görüşçülerin şeyhülislamı Cemalettin Kaplan'la tee Erzurum'dan, tee 13 yaşından beri arkadaş olan, her ikisi de Said-i Nursi'nin talebesiyken, aynı medresede, Kurşunlu Cami medresesinde eğitim alan kişi kimdi biliyor musunuz?

Fethullah Gülen'di!

*

Kara ses'i BND aldı.

Feto'yu CIA aldı.

*Türkiye'den kaçan fetocuların Almanya'ya sığınması şaşırtıcı mı?

Uzun lafın kısası…

Birbirlerine rakipmiş gibi, hasımmış gibi görülen feto'nun kara ses'in milli görüş'ün, kesiştiği noktadır Almanya.

*

Türkiye'deki karşıdevrimci, siyasal İslamcı hareket, Almanya'nın kontrolündedir, güdümündedir.

*

Siz bakmayın, eyy Almanya filan denmesine… Bademlerin varlık sebebidir Almanya.

Editör: TE Bilişim