Videodaki kahraman abimiz tankları nasıl durdurduklarını anlatırken, tüyo vermeyi de ihmal etmiyor.

DONUMUZLA DURDURDUK

Videoda tankı nasıl durduklarını şöyle anlatıyor : “Tamirci arkadaşımız ‘egzozu tıkayalım, bunların egzozunu tıkayınca bunlar hareket etmez’ dedi. Biz de düşündük, kafayı çalıştırdık ve soyunduk. Çırılçıplak kaldık. Egzoza tıkadık.Egzoz içeriyi tıkadı. Böylece 10 tank durdurduk.”

BENİMKİLER YETMEDİ, BU KIYAĞIMIZI UNUTMA

“ Ben soyununca benimkiler yetmedi, arkadaşları soymaya başladım. Donlarımızı, külotlarımızı tanklara soktuk. O tanklar öyle durdu Tayyip, kıyağımızı unutma” diyerek sözlerini bitiriyor.

Recep Tayyip Erdoğan, Alman teknolojisini alt ederek donuyla tank durduran bu millete çok şey borçlu olduğunu elbette unutmayacaktır.

"TANKLARI ÇALIŞAMAZ HALE GETİREN İMANDIR"

Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bir tankın, egzozuna “fanila ve tişört sokmak suretiyle” durdurulduğunu demi ve eklemişti: “Onu çalışmaz hale getiren imandır iman!”

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde anma etkinliğinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o gece imanıyla dünyanın en modern silahlarına galebe çaldığını vurguladı.

Yüz binlerin katıldığı anma töreninde konuşan Erdoğan, "Tekbirle tankın üzerine giden milleti kim esir edebilir? Sırtındaki tişörtünü tankın egzoz borusunun içine tıkamak suretiyle, onu çalışamaz hale getiren imandır, iman. Önünde, arkasında, sağında, solunda onlarca kişi vurulup düştüğü halde geri dönüp gitmeyi bir an bile aklından geçirmeyen, tam tersine bulduğu ilk fırsatta yeniden hainlerin üzerine yürüyen bu milleti kim durdurabilir?" dedi.

ALMAN TANK FİRMASI: EGZOZUNA TİŞÖRT TIKAMAKLA TANK BOZULMAZ

Alman Leopar tanklarının üreticisi firma, basın bürosuna gönderilen soruya verdiği yanıtta, ürettikleri tankların egzozuna tişört tıkanmasından etkilenmeyeceğini açıkladı.
Habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de kullandığı Alman Leopar tanklarının üreticisi firma, basın bürosuna gönderilen soruya verdiği yanıtta, ürettikleri tankların egzozuna tişört tıkanması durumunda sürüşlerinin ve diğer fonksiyonlarının etkilenmeyeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim