Türk dünyasının büyük Başbuğu Alparslan Türkeş, doğumunun 103. yıl dönümünde adını ve mirasını yaşatmak için 1997 yılında dava arkadaşları ve ailesinin öncülüğünde kurulan Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Ankara’da anıldı.

Merhum lideri anmak için toplanan Türk milliyetçileri saat 10.30’da Alparslan Türkeş Vakfı Genel Başkanı Ahmet Kutalmış Türkeş’in öncülüğünde Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki kabrine gitti. Çelenk bırakılması ve Türkeş’in dualarla anılmasının ardından Altındağ’daki Alparslan Türkeş Vakfı’nın yeni hizmet binasına hareket edildi.

Etkinliklerin Vakıf’ta devam eden bölümü, 12.00’de başladı. Selim Kaptanoğlu, Şevket Bülent Yahnici, Hakkı Öznur gibi camianın önde gelen isimlerinin katılım sağladığı etkinliğe çelenk gönderen isimler; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yüksel Arslan ve Servet Avcı’nın da mesajları okundu.

Aynı zamanda yeni hizmet binasının da açılışının gerçekleştiği etkinlikte kurdele, eski MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Çolak tarafından kesildi.

Akabinde Vakfın Başkanı Türkeş tarafından açılış konuşması; Çolak, Öznur ve Yahnici tarafından da birer konuşma gerçekleştirildi. Vakfın Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz’ın “İyi ki doğdun Başbuğum, iyi ki ögrencin olmuşuz, iyi ki bizleri yetiştirdin” sözleriyle etkinliği sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim