Kuytul'u cezaevi çıkışı büyük bir kalabalık karşıladı. Kuytul kendisini karşılayan eşi ve çocuklarına uzun uzun sarılarak hasret giderdi.

ADANA 'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında haklarında 5 ayrı suçtan 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenen, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 45 sanığın yargılandığı davada tahliye kararı çıktı. Mahkeme heyeti, sanık Alparslan Kuytul’u yurt dışına çıkış yasağı getirerek, tahliye etti. Davada tutuklu sanık kalmazken, duruşma ertelendi. 

Eşinden tebrik mesajı

Alpaslan Kuytul için verilen tahliye kararının ardından eşi Semra Kuytul, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Semra Kuytul paylaşımında, "ELHAMDÜLİLLAH. ÇOK ŞÜKÜR. Cezaevine doğru yola çıktık almaya gidiyoruz inşaallah. Tebrik mesajı gönderen herkese teşekkür ediyorum. Tüm mazlumlara kurtuluş diliyorum." ifadelerini kullandı.

Alpaslan Kuytul'u cezaevi çıkışında büyük bir kalabalık karşıladı. Kuytul'un eşi ve çocukları da oradaydı. Kuytul'un kapıda görünmesiyle büyük bir sevinç yaşandı. Kuytul eşi ve çocuklarına sarılıp hasret giderdi.

Temel Karamollaoğlu beni aradı

22 aydır cezaevinde yatan Kuytul tahliye edildikten sonra Milli Gazete'ye konuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da kendisini aradığını söyleyen Kuytul şu açıklamalarda bulundu:

Kanuna uymadığımız için hapse atmadılar

22 aylık farklı bir dönem yaşamış olduk. Hamdolsun, Allah sabrı, teslimiyeti yaşattı. Kanuna uymadığımız için hapse atmadılar, boyun eğdirmek için hapse attılar. Hapisten çıkarken bir gardiyan, ‘Konuşmadan git’ dedi. Ben konuştuğum için hapse girdim, bunu herkes biliyor. Tevhidi anlattım, İslam düşmanları rahatsız oldu, eleştirdiğim için hükümet rahatsız oldu. 

FETÖ bahanesiyle tüm İslami faaliyetler...

Türkiye’de bir proje yapılmış ve FETÖ bahanesiyle tüm İslami faaliyetler engellenmek isteniyor. Bunda da sürekli FETÖ bahanesi kullanılıyor. Sadece hükümetle beraber hareket edenlere dokunulmuyor. Zaten kimse konuşamıyor. 

28 Şubat’tan daha kötüsünü yaşıyoruz

Namaz kılanların yönettiği bir dönemde 28 Şubat’tan daha kötüsünü yaşıyoruz. Arkadaşlarımız polislerden sert müdahale gördüler. Bunda polisin de suçu yok, talimat yukarıdan geliyor. Müdahaleler yıldırma amacı güdüyordu. Bizim meydan okuduğumuz yok. Ama onlar meydan okuyorlar, ‘biz güçlüyüz, ezeriz’ diyorlar

Editör: TE Bilişim