HEDİYE ÇEKİ ADINDA RÜŞVET

Asılsız iddiaya göre "Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı amirler üyelerimizi istifaya zorluyor" haberleri servis edilirken, Öz Taşıma İş Sendikası üyelerine 500 TL hediye çeki verilerek, üyelerin ismi geçen sendikada kalmasına çalışılıyor.
Üyelere gönderilen SMS’te hediye çekinin yanı sıra Ercan Koç isminin Mansur Yavaş tarafından görevlendirildiği ve verilen numara ile aranması isteniyor.

TELEFONA CEVAP VEREN YOK

Öz Taşıma İş Sendikası sözü geçen ve 6 Bin 500 kişiye gönderilen SMS’te bir telefon numarası verilmiş ve “Sendikamızdan istifa ettirmeye çalışan kişileri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın yetkilendirmiş olduğu Ercan Koç’u 0 532 7** ** *1 numaralı hattan 7/24 (Saat Gözetmeksizin) arayarak bildirebilirsiniz.” denildi.
Aradığımız telefon numarasının kapalı olması ve Ercan Koç’un bu SMS içeriğini reddettiği gelen bilgiler arasında. Bu durum ilginç karşılanırken, Koç’un bu durumu yargıya taşıyıp taşımayacağı ise bilinmiyor. Hayatın normal akışına göre Ercan Koç’un bu durumu yargıya taşıması gerektiği konusunda uzmanlar hemfikir olmuş durumda.

SERVET AVCI’DAN ÇOK SERT TEPKİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın başdanışmanı ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Servet Avcı sosyal medya hesabından çok sert bir paylaşımda bulundu. Avcı yaptığı paylaşımda isim vermeden “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhur İttifakı’nın değil Millet İttifakı’nın belediyesidir. Bedeni Millet İttifakı’nda aklı Cumhur İttifakı’nda olanlar kendilerini gözden geçirsin! İftiralara göğüs gererek kazandık, ayak oyunlarına yenilmeyiz.” dedi.

Öte yandan Ercan Koç’un eski Ankara MHP il başkanı olduğu biliniyor. İYİ Parti kurulmadan önce ise MHP içerisinde muhalif kanatta yer alarak, Tüzük değişikliklerini belirleyecek komiteye Meral Akşener’in görevlendirdiği isimlerden biri.
Ercan Koç, İYİ Parti kurulduktan ve CHP ile birlikte ittifak oluşturduktan sonra ise İYİ Parti’ye üye oldu.

Yukarıdaki bilgilere göre Ercan Koç, MHP’li bir muhalif, İYİ Parti üyesi ama AKP’nin arka bahçelerinden Hak-İş’e bağlı Öz Taşıma İş Sendikası’nın SMS’inde adı geçiyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın başdanışmanı Servet Avcı’nın “ Bedeni Millet İttifakı’nda aklı Cumhur İttifakı’nda olanlar” cümlesindeki tarif Ercan Koç ismi ile bire bir örtüşmüş oldu.

İŞÇİLERE ASIL TEHDİT HAK-İŞ’TEN

Habererk.com’un edindiği bilgilere göre; asıl tehdidi AKP’nin arka bahçesi olan Hak-İş Sendikası ve bağlı sendika yetkilileri işçileri tehdit ederek diğer sendikalardan istifaya zorladığı iddia edildi.
Buna göre olan Hak-İş Sendikası ve bağlı sendika yetkilileri işçilere Mansur Yavaş’ın önümüzdeki seçimi kaybetmesi durumunda işçileri işleri ile tehdit ettikleri ve “Mansur Yavaş giderse sizde onunla gidin. Yoksa sizi biz göndereceğiz” dedikleri gelen bilgiler arasında.

ÖZEL BİLGİ KURNAZ HAK-İŞ

Türkiye’de son 30-40 yıldır, Belediyeler ve sendikalar arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri iki yılla sınırlandırılır. Ama yasal olarak bu sınır en fazla üç yıldır.
Ama gelin görün ki Hak-İş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşme devrik başkan Melih Gökçek döneminde seçimlere 12 gün kala 18 Mart 2019 yılında 3 yıl olarak imzalanmış. Yasal olarak sorun olmayan ama Hak-İş’in Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde varlığını şuana kadar sürdürmesine yarayan bu sözleşme gelenekler gereği iki yıl olması gerekirken 3 olarak imzalanması, seçimlerin kaybedilmesi durumunda varlıklarını korumak olarak değerlendirilebilir.

ÖZ TAŞIMA İŞ SENDİKASI’NIN İŞÇİLERE GÖNDERDİĞİ SMS ŞÖYLE

“BUGSAŞ Çalışanı Değerli Üyelerimiz,
Sendikamıza üye olan tüm arkadaşlarımıza 31 Temmuz tarihinden itibaren 500 TL hediye çeki verilecektir.
Ayrıca, son dönemlerde bazı amirlerin idareci vasıflarını kullanarak baskı ve tehditle siz üyelerimizi, işyeri veya bölgelerinizi değiştirmekle baskı altına almaya çalıştıkları tespit edilmiştir. Ancak, baskı ile işçi iradesinin önüne geçmek bir suçtur. Bu sebeple, baskı ve tehdit yolu ile sizleri Sendikamızdan istifa ettirmeye çalışan kişileri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın yetkilendirmiş olduğu Ercan Koç’u 0 532 701 07 51 numaralı hattan 7/24 (Saat Gözetmeksizin) arayarak bildirebilirsiniz.
Öz Taşıma İş Sendikası olarak baskı ve tehditte bulunan şahısların bu hareketlerinin karşılıksız kalmayacağını bir daha bildirmek istiyoruz.”

BUGSAŞ’TAN AÇIKLAMA

Ayrıca BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç yayınladığı mesajda “Şirketimiz, Başkanımızın oluşturduğu resmi hiyerarşi ile hukuk, akıl ve vicdan ile yönetilmektedir. Hiyerarşi dışı yetkilendirme ve görevlendirme söz konusu değildir. İtibar etmeyiniz. Hiyerarşik üstleriniz dışında kimsenin yetkisi ve görevi yoktur.” dedi.

BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç şu ifadeleri kullandı:

“Çok kıymetli BUGSAŞ ailesi,

Son zamanlarda bazı sendikaların çalışanlarımıza mesajlar atarak çeşitli vaatlerde bulunduğu, hatta Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın bir kişiyi yetkilendirdiği şeklinde mesajlar gönderdiği yolunda bilgiler intikal etmektedir.

Başkanımız; çalışanlarımızın sendika seçiminde özgür iradeleri ile karar vermelerini istiyor, buna yönetimin karışmayacağının garantisini veriyor. Hukukun da ahlakın da gereği budur. Bu, mevcut sendikaları korumak da değildir, başka bir sendikayı dayatmak da değildir.

Şirketimiz, Başkanımızın oluşturduğu resmi hiyerarşi ile hukuk, akıl ve vicdan ile yönetilmektedir. Hiyerarşi dışı yetkilendirme ve görevlendirme söz konusu değildir. İtibar etmeyiniz. Hiyerarşik üstleriniz dışında kimsenin yetkisi ve görevi yoktur.

Mustafa Koç, BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı”

Editör: TE Bilişim