Elazığ'ın ardından Ankara ve İstanbul'da da depremler yaşandı. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında göre İstanbul'da 2,5; Ankara'da ise yaşanan depremin büyüklüğünün 3,1 olduğu vurgulandı.

Ülkemiz depremler sallanmaya devam etmekte. Son olarak Elazığ'da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından sabah saatlerinde İstanbul'da öğle saatlerinde de Ankara'da 2 deprem birden meydana geldi.

AFAD ile Kandilli'den gelen son bilgilere göre Ankara ve İstanbul'da deprem olduğu ifade edildi. Özellikle Ankara'da yaşanan 3,9 büyüklüğündeki depremin saat 13.51'de meydana geldiği ve Akyurt ilçesinde hissedildiği belirtildi. Depremin yüzüye 5 kilometre yakınlıkta yaşandığı kaydedilirken vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı belirlendi.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan diğer açıklamada da İstanbul'da saat 12.33 civarlarında yaşanan 2,5 büyüklüğündeki depreminde yerin 5,5 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi. 

İstanbul'da Deprem Bekliyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da son olarak dün yaptığı açıklamasında İstanbul'da en az 7 büyüklüğünde deprem beklediklerini ve buna göre hazırlandıklarını ifade etti. İstanbul'da olası bir depreme karşı senaryolar ürettiklerini söyleyen Soylu, her birimin bu konuda oldukça titiz çalıştığını ve yapılanların sürekli olarak incelendiğini alınacak tedbirlere karşı da oldukça duyarlı olduklarını sözlerine ekledi.

Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında 3 saat kadar bir sürede bölgeye ulaştıklarını ifade eden Soylu, müthiş bir çalışma nezdinde depremzedelere en kısa zaman dilimi içerisinde yardımları ulaştırdıklarını ve bundan mutlu olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim