Ankara'da ilaç alım-satım işi yapan E.E. tefecilerden yaklaşık olarak 700 bin lira para aldı. E.E. parayı aldıktan sonra 5 Mayıs'ta intihar etti. Tefeciler paralarını geri alabilmek için E.E.'nin yakınlarını araştırdı ancak kimseye bulamadı.

İşte işler bu noktadan sonra tamamen ilginç bir hal aldı. Tefeciler E.E. ile hiçbir alakası olmayan ancak aynı sektörde faaliyet gösteren T.G, M.B, G.Ç. ve U.G'yi telefonla arayarak tehdit etti. Paralarını kendilerinin ödeyeceğini söyleyen tefeciler, borcun da 1 milyon liraya yükseldiğini söyledi.

Telefon görüşmesinin ardından T.G.'nin sağlık kliniğine gelen tefeciler, kendilerinin "bir suç örgütüne mensup olduklarını" söyleyerek insanları etkileri altına almayı denedi.

Zanlıların, sağlık kliniğindeki kişileri bu parayı vermedikleri takdirde zarar vermekle, öldürmekle ve iş yerlerinde çatışma çıkarmakla tehdit ettikleri belirlendi.

Polis, yaptığı çalışmanın ardından şüpheli F.Ö ve T.T'yi, T.G'nin sağlık kliniğinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Editör: TE Bilişim