Uzmanların çoğu, video film yapma reklamcılığının 2022'de havaların ısınacağını tahmin ediyor. Ancak, küresel pandemi de dahil olmak üzere birden fazla faktörün körüklediği sürekli değişen gerçekler, tüketmek istedikleri içerik açısından izleyicilerin video reklam algısını değiştiriyor. Ayakta kalmak isteyen markaların bu trendlere ayak uydurması gerekiyor.

İşte 2022'de ilgi çekici video oluşturma kılavuzumuz.

1. Kaliteli Hikaye Anlatıcılığı Önemlidir

Kaliteli hikaye anlatımının değeri 2022'de hala çok önemlidir. Profesyonel video prodüksiyonu aracılığıyla özgün bir hikaye anlatmak, daha önce önemli pazarlama bütçelerine sahip üst düzey markalar için ayrılmış bir ayrıcalık iken, çevrimiçi izleyiciler günümüzde cilalı reklamlardan uzaklaşıyor. İhtiyacımız olan daha özgün, ilişkilendirilebilir içerik.

Bunun anlamı 2022'de dijital video reklamlar aracılığıyla yeni ve sadık müşterilerle etkileşim kurmak isteyen işletmeler için özgünlük artık çok önemli.

Premium markaların aksine, küçük ve orta ölçekli işletmeler daha az pahalı ama aynı derecede etkili alternatiflerden yararlanabilir. Özgün bir mesajla sararak, mevcut markalı video içeriğini kullanarak ve hatta maliyetleri azaltmak için stok video görüntüleri ekleyerek benzersiz bir hikaye anlatabilirsiniz. Başka bir taktik ise daha spesifik pazar nişlerine ulaşmanızı sağlayan TikTok veya Instagram'da mikro etkileyicilerle işbirliği yapmaktır.

2022'de video reklamcılığıyla ilgili bir başka düşünce de, kârın üzerine amaç koymanın artan önemidir. Güçlü değerler ve toplumsal farkındalık artık vazgeçilmezdir müşterilerin markanıza yönelik algısını doğrudan etkileyecektir.

Eylemler kelimelerle restleşse de, şirketinizin önemli toplumsal konulardaki duruşunu etkili bir şekilde iletmek, 2022'de başarılı bir dijital pazarlama stratejisinin temel bir yönü olacaktır.

Video reklamcılığı, herhangi bir marka bilinirliği kampanyasının güçlü bir yönü olsa da, video etkileyicilerinin becerilerini sosyal medya, dijital medya kuruluşları veya web sitenizdeki diğer dijital reklam türleri ile birleştirmek şüphesiz daha fazla yan etki yaratacaktır.

2. Yeni Video Trendlerini, Formatlarını ve Özelliklerini Deneyin

Teknolojinin sürekli üstel büyümesiyle birlikte, 2022'de çevrimiçi video reklamcılığı güçlü bir odak yeniliğine sahip olacak. VR ve AR reklam yeteneklerine olan ilgideki keskin artış, şüphesiz metaverse'in viralliği ve dijital video reklam endüstrisi için film yapmada potansiyel faydaları tarafından körüklenecektir.

2021'de herkes metaverse hakkında konuşurken, 2022'de birçok kişi metaverse'nin reklam yeteneklerini kendileri için deneyecek. 5G'nin dünya çapında benimsenmesi, son 12 aydaki tedarik zinciri kıtlığı nedeniyle yavaşlamış olsa da, sadece oyun alanında değil, denenecek yeni bir dizi sürükleyici video reklam biçimini ortaya çıkaracak olan şeylerin geri dönmesi muhtemeldir. .

Etkileyici reklamlara başlamanın harika bir yolu, pazardaki mevcut web XR teknoloji çözümlerini keşfetmek, bir demo video reklam kampanyasını denemek ve ardından elde edilen sonuçlara göre genişlemektir. Ayrıca, sınırlı oyun içi promosyon kampanyaları başlatmak, eğlence endüstrisindeki markalar veya işletmeler için etkili bir reklam stratejisi olabilir.

2022'de ortaya çıkmasını umduğumuz bir diğer trend ise kısa biçimli video içerikleri. Çoğunlukla TV (ayrıca CTV) özel programları olarak yayınlanan bunlar, web ve mobil uygulamalarda kısa akılda kalıcı kliplere yol açacak. İzleyicilerin internette geçirdikleri zaman ve tükettikleri reklam içeriğinin hacmi konusunda daha bilinçli oldukları göz önüne alındığında, video reklamlar kısa olmalı, görsel olarak uyarıcı olmalı ve tüm platformlarda ve cihazlarda ışık hızında yükleme sürelerine sahip olmalıdır.

3. Bağlamsal Uygunluğun Farkında Olun

Ufukta üçüncü taraf tanımlama bilgilerinin kullanımdan kaldırılması gibi görünüyor, 2022, markaların video reklamlarıyla hedefleme ve bağlamsal alaka düzeyinin gücünden yararlanma zamanıdır.

Bu, video reklamları bağlamsal olarak en alakalı ortamlarında sunmakla kalmaz, aynı zamanda adreslenebilirlik ve keşfedilebilirliği de göz önünde bulundurur. İkincisi, hiper hedefleme ve aşırı eşleştirme sorunlarının hala oldukça sık olduğu CTV reklam nişinde özellikle önemlidir.

İçeriğe dayalı hedefleme, 2022'de dijital reklamcılıkta kesinlikle büyük bir rol oynayacak. Bu nedenle markaların, içerik ortamlarında temalı uyumlu kampanyaları ve geleneksel yayın içi segmentlerde duygusal eşleştirme yeteneklerini test etmek için ilgili teknoloji çözümlerinden yararlanmaları gerekiyor.

Editör: TE Bilişim