Ankara Büyükşehir Belediyesi, 24 köpeğin Çankaya ilçesi İmrahor Vadisi'nde patilerinde damar yolu açmak için kullanılan intraket ile ölü bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"8 Nisan 2021 Perşembe günü saat 18:30 sıralarında Çankaya İlçesi İmrahor bölgesinde 24 sokak hayvanının damar yolunun açıldığı ve öldürüldüğü tespit edilmiştir. Olay ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyemiz, Emniyet birimleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerini derhal bilgilendirmiş ve bölgede Savcılık kontrolünde inceleme başlatılmıştır.

Şüpheli ya da şüphelilerin tespitine yönelik yapılan ilk çalışmada olay anını ve yerini gösteren herhangi bir KGYS ya da kamera sistemi tespit edilememiştir. Köpeklerden bir tanesinde küpe çıkmış olup, Savcılık tarafından el konulan olay Büyükşehir Belediyemizce yakından takip edilmektedir."

"BU SERUM İŞİ NEDİR?"

Tarım ve Orman Bakanlığı 9'uncu Bölge Müdürlüğü Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Şafak Açıkalın Çankaya ilçesinde bu tarz olayların görüldüğünü belirterek, "Hep serumlu hayvanlar buluyoruz sokakta. Bu serum işi nedir? Normal bir vatandaş veya sapık ve cani, oturup da serum takıp ben bunu zehirleyeyim demez, zaten öldürür. Kimseyi suçlamıyorum ama kendi bulduğum köpek de yine aynı şekilde serumlu, damar yolu açılmış perişan şekildeydi. Kliniğe götürdüm tedavi edildi" açıklamasında bulunmuştu. 

Editör: TE Bilişim