Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda aralarında üst düzey askeri yetkililerinin bulunduğu ve burada Suriye'ye karşı savaş ilan edileceği iddia ediliyor.

Türk-Rus görüşmeleri tamamen sona ererken Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında aralarında üst düzey askeri yetkililerinde bulunduğu acil bir toplantı gerçekleştiriliyor. Güvenlik zirvesinde 29 askerimizin şehit olduğu İdlib'in ilk planda olduğu kaydedildi.

NATO'dan Şiddetli Kınama

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan son açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde güvenlik toplantısının başladığı belirtilmişti. Görüşmeden Suriye'ye karşı savaş ilanı çıkması gündemde.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise son açıklamasında, Esed rejimi ile birlikte Rusya'nın İdlib'deki saldırısını büyük bir şiddetle kınarken bir an önce bu hava operasyonlarına son verilmesi istendi. Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde devam eden barış çalışmalarına destek verilmesi gerektiğini ifade eden Stoltenberg, iki tarafta da itidal çağrısı yaptı.

Editör: TE Bilişim