DW Türkçe’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın geçen ay Diyarbakır’da sivil toplum örgütlerini ziyareti, sonrasında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya’nın "Yeni bir çözüm sürecinin kıyısındayız" ve HDP’li Sırrı Sakık’ın "Yeni bir çözüm süreci olabilir" şeklindeki açıklamaları konuyu yeniden gündeme taşıdı.

Erdoğan’ın bilgisi dahilinde bazı çalışmaların olduğu ve söz konusu çalışmaların önceki süreçten farklı bir şekilde yürütülmesinin planlandığı belirtiliyor.

YENİ SÜREÇ DAHA DENGELİ GİDECEK"

DW Türkçe’ye konuşan AKP'li yetkili, önceki tecrübelerden yararlanılarak yeni sürecin daha dengeli gitmesi için uğraşıldığını söylüyor. Sürecin sadece bölgeyle sınırlı olmadığını, tüm Türkiye’yi kapsayan reformları içerdiğini ifade eden yetkiliye göre; yeni süreç henüz ete kemiğe bürünmüş değil. Üzerinde çalışılan formül ise daha fazla reform ve demokratikleşmenin yanı sıra büyük başarılar elde edilen terörle mücadelenin de devam etmesini içeriyor.

SIRRI SAKIK'TAN AÇIKLAMA

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık İktidarın ekonomi ve hukukta reform yapması gerektiğini de belirterek yeni bir çözüm sürecini başlama ihtimali olduğunu tahmin ettiğini, bunun zaruri olduğunu ve bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

Editör: TE Bilişim