Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 1.1 milyar geçmiş dönem borcu ödediğini açıklamıştı. Bunun üzerine Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara Belediyesi'nden bilgi almaya çalıştı.

Cümle bile kuramamış

Mansur Yavaş'ın borç açıklamasından sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bilgi edinme yoluyla başvuruda bulunan cümle kurmaktan aciz olan Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek şunları yazmış:

''Mansur Yavaş Mediye yaptığı açıklamada 1,5 yılda 1.4 milyar tasarruf ettiğini bulunmuş, 1.1 milyarl ile geçmiş dönem borçlarını ödediğini söylemiştir. 1.1 milyar borç nerelere ödenmiştir? Detaylı bilgi istiyorum.''

Ankara Belediyesi'nden geri dönüş ise şu şekilde:

''Sn. İ. Melih Gökçek Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi Edinme yolu ile gelen ve 3782019 kayıt numarası alan başvurunuzda aynen, “Mansur Yavaş Mediye yaptığı açıklamada 1,5 yılda 1,4 milyar tasarruf ettiğini bulunmuş, 1,1 milyar ile geçmiş dönem borçlarını ödediğini söylemiştir. 1.1 milyar borç nerelere ödenmiştir. Detaylı bilgi istiyorum..." ifade edildiği görülmüştür.

Başvurunuzda "Mediye yaptığı açıklama" ifadesinden, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ'ın nereye yaptığı açıklamadan bahsedildiği tam olarak anlaşılamamıştır. Borç, bir hükümlülüktür ve hükümlülüğü taşıyan kişi ya da kuruma da borçlu denilmektedir. Kurumlarda devamlılığın esas olması nedeniyle istifa etmek zorunda bırakıldığınız tarihten önceki dönemlerde dâhil olmak üzere belediyemizin birçok kalemde yer alan borçları ödenmekte ve ödenmesine devam edilmektedir. Odenen borç detayları, 4982 sayılı Kanun kapsamına girmemektedir. Bilgilerinize rica olunur.''

Editör: TE Bilişim