Antalya'da denetim yapan polis ekipleri, evsiz Ali Çiçek'e ceza kesti. Vatandaşa yardım elini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek uzattı.

Antalya'da Ali Çiçek (32) isimli kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 150 TL cezai işlem uyguladı. Polisin "Yasak olduğunu bilmiyor musun, neden sokaktasın?" sorusuna Çiçek, "Biliyorum ama gidecek yerim yok" diye cevap verdi. Polis memuru, Çiçek'e 3 bin 150 lira ceza uyguladı.

Sosyal medyada bir anda gündeme gelen olay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i harekete geçirdi.

Böcek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Zabıta ekiplerimiz, kalacak yeri olmadığı için ceza yemesiyle gündeme gelen Ali kardeşimizi bulup belediyemize ait Bimekan Barınma Evimize yerleştirdi. Kimsenin mağdur olmaması için 7/24 görev başında olan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. #BizBirlikteGüçlüyüz" açıklamasında bulundu.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Sosyal medyada olaya tepkiler yükseldi. “Gidecek yerim yok” diyen vatandaşa ceza kesilmesi eleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, eleştirileri haklı bulup harekete geçti.

Türk Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada “özür dilenmesi” ve vatandaşa destek verilmesi bu kez sosyal medyada taktir gördü.

Açıklamada “Polisimiz burada görevini yapıyor. Ancak bu olayın içeriğine göre davranmamız lazım geldiğini kabul ediyoruz. Ali Çiftçi’yi tekrar bulduk. Gerekli desteği ve barınmasını sağladık, helalleştik... Memleketine intikal ettireceğiz. Polis arkadaşımız da üzgün. Düzeltir, özür dileriz” denildi.

Editör: TE Bilişim