Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın FETÖ/PDY üyeliğinden tutuksuz yargılanan eski Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Ekrem Yeter, 15 yıla kadar hapsinin istendiği davadan beraat etti.

SAVUNMASINI YAZILI OLARAK YAPTI

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, Ekrem Yeter ve avukatları katıldı. Mahkemeye savunmasını yazılı olarak sunan Yeter, örgüt üyesi olmadığını, hiçbir zaman yasa dışı faaliyetlerde bulunmadığını söyledi. 

EKREM YETER: BENİM BU YAPIYLA İLİŞKİM OLMAMIŞTIR

FETÖ'nün darbe girişimine karşı sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğunu ifade eden Yeter, "Benim bu yapıyla hiçbir şekilde ilişkim olmamıştır. Dosyaya sunduğum sosyal medya paylaşımları da bunu kanıtlamaktadır. Vatanını, milletini ve bayrağını seven biriyim, beraatimi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Sanık avukatlarının savunmasının ardından mahkeme başkanı, heyetin kararını açıkladı. Buna göre Ekrem Yeter, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan beraat etti. 

BÜLENT ARINÇ DAVAYI YORUMLAMIŞTI

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda Veyis Ateş'in sunduğu 'Akılda Kalan programında damadı Ekrem Yener'in yargılanması hakkında konuşmuştu. 

Arınç, damadı Ekrem Yeter'in yargılandığı FETÖ davasından tahliye olması hakkında "Neden tutuklandı diye hesap soracaklarına neden tahliye edildi diye soruyorlar?" diye serzenişte bulunmuştu. Arınç, "Onun tahliyesinden bu kadar çok gocunuyorlar... Adam mı öldürmüş hayır, neymiş FETÖ'ye sempati duymuş. Damadım olmasaydı elbette yine hızlı tahliye edilirdi. Benim damadım ne suç işlemişti onun tahliyesinden bu kadar çok gocunuyorlar. Neden tutuklandı diye hesap soracaklarına neden tahliye edildi diye soruyorlar? Damadım olduğu için cezaevinde çürümesi mi gerekiyor?" demişti. 

Editör: TE Bilişim