Açıklama şu şekilde 

"11 Mayıs 2020 tarihinde gazeteci Kemal Öztürk’ün Youtube kanalına yaptığım açıklamaların ardından, sosyal medyada ve bazı medya organlarında aleyhime yoğun bir kampanya başlatıldı. Malum bir merkezden yönetilen bu kampanya nedeniyle kısa bir açıklama yapmam gerekti.

1- FETÖ ya da bir başkası, tüm darbelere ve darbe sevenlere ilk karşı çıkacak insanlardan biriyim. Demokrasi mücadelesi ve darbe karşıtlığı ile geçen tüm siyasî hayatım bunun delilidir. Ancak darbe karşıtlığı yapacağım diye ölüm listeleri hazırlayan, insanların mahremiyetine dil uzatan, birilerini isim vererek tehdit eden, artık dengesi bozulmuş bir güruhu eleştiriyorum. Bu üslup, bu dil, bu tutum en başta demokrasiye, dinî inançlarımıza, ülkemize ve nihayetinde partimize zarar verir. Buna “dur!” demek gerekir.

2- Ömrünü dinî bir hayat sürmeye adamış birisiyim. Koronavirüs nedeniyle camilerden ve minarelerden okunan salavatları, duaları daha güzel okumanın ve daha ayarında yapmanın faydalı olacağını dile getirdim. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir kamuoyu araştırması yaparak durumu gözden geçirmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim.

Bu iki konuda söylediğim sözlerin arkasındayım. Her yerde ve her platformda da savunurum. Bu sözlerimden yola çıkarak, beni FETÖ'cü, darbe yanlısı, ezandan-salavattan rahatsız olan biri gibi göstermeye çalışan, bu camia için utanç verici yalanlar, iftiralar, hakaretlerle dolu bu kampanyayı nefretle kınıyorum. Bu beni anlamalarını da beklemiyorum. Zira bu kampanyayı yapanların ve sözcülük edenlerin; bir gün ülke, millet, din ya da dava diye bir dertleri olmadığı acı bir şekilde anlaşılacaktır.

Hiçbir kurum, hiçbir makam, hiçbir unvan bâki değildir. Hepsi gelip geçicidir. Bunlar için insanın haysiyetini, onurunu, kişiliğini, ilkelerini çiğnemesi zavallılıktır. İnandığım değerler, ilkeler ve onurumla doğruya doğru, yanlışa da yanlış demeyi sürdüreceğim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenler için camilerden her gün dua edilmesine tepki gösterdi.

Youtube’da Kemal Öztürk’ün programına katılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın, korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerle ilgili ölenler için ezanlardan sonra dua okunmasına tepki göstermesi gündem oldu.

Sözleri büyük tepki toplayan Arınç, "Böyle yaparak insanları nefret mi ettiriyoruz yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz. Bana kalırsa ben bu bir ‘bid’at’tır” dedi.

Bülent Arınç’ın ifadeleri şöyle:

"Hergün yatsı ezanı okunuyor. Camide kimse yok. cemaat de yok zaten. Namaz da kılınamıyor. Ama arkasından aziz kardeşim 15 dakika salavatlar, Mevlid-i Şerif’ler, dualar…"

"BÖYLE BİR ŞEY BİR DEFA OLUR"

"Böyle bir şey bir defa olur benim bildiğim. Hergün Mevlid-i Şerif gibi ezanın arkasından öğlen de var böyle bir şey daha kısa, ikindi de var böyle bir şey daha kısa."

"BU BİR BİD'AT'TIR"

"İnsanları nefret mi ettiriyoruz yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz. Sen iyi bir iletişim uzmanısın bu konuda anketçilere bir şeyler sorsalar iyi olur. Bana kalırsa ben bu bir ‘bid’at’tir diyorum."

BİD’AT NE DEMEK?

Bid’at kelime itibarıyla sonradan ortaya çıkan şey, yenilik olup, İslam hukukuna göre örneksiz bir şey yapmak, yepyeni bir iş ortaya koymak, genel kanaata aykırı davranışta bulunmak ve daha önce benzeri olmayan bir şeyi icat etmek gibi anlamlara gelir.

İSTİFASI İSTENDİ

15 Temmuz Gazileri, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'a karşı sosyal medyada #İstifaEtArınç etiketi ile kampanya başlattı.

Geçtiğimiz aylarda 'KHK faciadır' diyen Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç önceki gün ise koronavirüs salgını sonrası camilerde okunan dua ve Salâvat-ı Şerifelerden rahatsız olduğunu açıklamıştı.

#İstifaEtArınç etiketi Twitter'da en çok konuşulanlar listesinde birinci sıraya yerleşti

Arınç, sosyal medyada iktidara yakın isimlerin hedefi oldu. Ersoy Dede, Zeki Bahçe, Fazıl Duygun gibi iktidara yakın yazarlar Arınç'ın açıklamalarına tepki göstererek istifa çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim