Artçı depremlerle ilgili çok önemli açıklama! 3 - 4 ayda...

Artçı depremlerle ilgili çok önemli açıklama! 3 - 4 ayda...
Kahramanmaraş merkezli peş peşe gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'yi yasa boğdu. Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan depremle ilgili endişe verici bir açıklama geldi. 

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük hasar ile can kaybına neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremler ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ercan, bölgedeki sarsıntıların küçülerek 3-4 ay boyunca devam edeceğini söyledi.

Artçı depremlerin devam ettiği bölgedeki bundan sonraki gelişmelere yönelik Twitter hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulunan Ercan, “330 kilometre boyunca yerin kükreyişi bitmedi. Yoğun sarsıntılar gittikçe küçülerek 3-4 ay sürecek. 3-4 yılda dinginliğe anca erişecek. Olağanüstü bir kıran. Kalanların ne yazık ki yaklaşık yüzde 5'i canlı, kurtarılmayı bekliyor, kapkara umutla.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.