Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı için alınan kavurma konservelerinin 4 bin 50 kilogramında at eti tespit edildiğini belirterek, bu konservelerin hiçbir şekilde personelin tüketimine sunulmadığını bildirdi.

Canikli, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı için 12 bin 500 kilogram kavurma tipi kutulanmış et konservesi tedariği kapsamında; MSB Erzurum Tedarik Bölge Başkanlığınca 8 Ekim 2015 tarihinde Pınarsan İnş.Nak.San. ve Ltd.Şti. ile sözleşme imzalandığını ifade etti.

Kavurmanın 8 bin 950 kilogramının sorunsuz tüketildiğini, ancak kalan 5 bin 550 kilogramı için muhtelif zamanlarda kapak açıldığında koku geldiğinin tespiti üzerine, yüklenici firmadan ürünleri değiştirmesinin talep edildiğini aktaran Canikli, yüklenici firma tarafından yeni getirilen kavurmaların serolojik analizler için Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini, yapılan analizler sonucunda 4 bin 50 kilogram kavurmada at eti tespit edildiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim