Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Nisan 2020 Pazartesi gününde ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirecek. Saat 15.00'da başlayacak toplantıda sokağa çıkma yasağı ve askerlik terhisleri görüşülecek. Askerlik terhisleri ve celp dönemleri ertelenecek mi?

Erdoğan başkanlığında telekonferans sistemiyle gerçekleştirilecek olan toplantının akabinde Cumhurbaşkanı ulusa sesleniş programında bazı açıklamalarda bulunacak. Bu kabine toplantısında; koronavirüsle mücadele kapsamında alınabilecek önlemler ele alınacak. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sunum yapacağı kabine toplantısı ayrıca sokağa çıkma yasağı da görüşülecek.

ASKERLİK TERHİSLERİ VE CELP DÖNEMLERİ ERTELENECEK Mİ?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınan son veriler ışığında; en son 1 Nisan’da terhis işlemlerinin yapıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde son celp işleminin ise 19 Mart tarihinde gerçekleştirildiği belirtildi. Celp ve terhis dönemlerinde 60 bin asker terhis olurken, 60 bin kişinin de askere alındığı öğrenildi. Koronavirüs salgınının ortaya çıkması üzerine TSK’da terhis sırası gelen askerler 14 gün önceden karantinaya alınıyor. Askere alınanlar ise salgın tehlikesine karşılık birliklerine gönderilmeden önce 14 gün gözetim altında tutuluyordu.

Editör: TE Bilişim