Askerlerin merakla bekledikleri haber geldi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde askere alınacak olan vatandaşlar için sınıflandırma sonuçları da belli oldu. Askere gidecek olan yükümlülerin sonuçları kısa zaman dilimi içerisinde e-Devlet ya da askeri şubelerden bunlara ulaşabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre önümüzdeki 3 ay içerisinde askere gidecek olan yükümlülerin e-Devlet ya da bağlı bulundukları en yakın askeri şubelerden sınıflandırma sonuçlarını öğrenebileceklerini söyledi.

MSB sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada er, astsubay ve yedek subaylar ile birlikte bedelli askerlik yapacak olan yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilmek için e-Devlet'e girerek ya da askeri şubelere giderek bu listelere ulaşabilecekleri ifade edildi.

Celp Nedir?

Dönem dönem gerçekleştirilen ve askere alım işlemleri halk arasında 'Celp' olarak adlandırılmaktadır. Buna bağlı olarak askere gidecek olan yükümlüler celp dönemlerinin açıklanmasını büyük bir merakla beklemektedirler.

MSB ayrıca astsubay ve yedek subaylar için sevk tarihlerini de açıkladı. Sevk tarihleri yedek subaylar ile astsubaylar için Ocak celp döneminde 30 Ocak 2020, Şubat celp döneminde ise 26 Şubat 2020, Mart celp döneminde ise 19 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Askerlik Yol Ücretleri

Askerlik için yol paraları ise kilometre bazında hesap görmektedir. Bazı hususlar esasında 600 km'ye kadar 20 lira, 600 ila 1200 km arasında 40 lira, 1200 ila 1800 km arasında ise 60 lira ödeme gerçekleştirilmektedir.

Editör: TE Bilişim