İstanbul Barosu tarafından yapılan açıklamada 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen tehdit ve hakarete varan paylaşımlar için suç duyurusu yapıldığı ifade edildi.

5 ayda okuduğu 250 kitap ile gündem olan 10 yaşındaki Atakan Kayalar, bir anda ülkenin gündeminde yer almıştı. Yaşanan olaylar akabinde sosyal medya üzerinden Atakan'a yönelik tehdit ve hakarete ulaşan paylaşımlar yapılması bir anda ortalığı karıştırdı. İstanbul Barosu ise bu durum karşısında sessiz kalmayarak Atakan konusunda bir açıklamada bulundu.

İstanbul Barosu adına söz alan Fırat Çiçek açıklamasında Atakan Kayalar'a yönelik tehdit ve hakaret içerikli mesajlar hakkında suç duyurusu yapıldığı ifade edildi.

İşine Son Verildi

Çiçek açıklamasında, son zamanlarda Atakan'a yönelik tehdit ve hakarete varan sosyal medya mesajlarına sessiz kalmayacaklarını ve bunlar hakkında suç duyurusu yaptıklarını söyledi. Daha önceden Erkan Naldemirci adlı zanlının Facebook üzerinden yapmış olduğu paylaşımında çocuk istismarına teşvik edici unsurlar bulunduğunu ve kendisinin savcılığa şikayet edildiğini belirtti.

Soruşturma üzerine gözaltına alınarak ifadesine başvurulan Naldemirci, 4 günü imza olmak kaydı ile adli kontrollerin ardından serbest bırakılmıştı. Ancak Özyeğin Üniversitesi de skandal ifadeler sonrasında Naldemirci'nin işine son verdi.

Atakan Kayalar

Editör: TE Bilişim