Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılan Beştepe Külliyesi’nin karşısında yer alan arazi için özel ihale düzenlendiği ve alana otopark yapılacağı ortaya çıktı. Öte yandan ihaleye ilişkin detaylar ve kimin aldığı açıklanmadı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunan ve “Ankapark'ın yanında yer alan tarımsal alan” için 22 Şubat 2021 tarihinde iki ayrı ihale yapıldı. İlk ihaleyi Ankara Büyükşehir Belediyesi alırken, ikinci ihalenin sonucu ve kimin aldığı hakkında bir açıklama yapılmadı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, konuya ilişkin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması talebiyle TBMM'ye soru önergesi sundu. Hakverdi, Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yer alan 74 bin metrekare büyüklüğünde birinci derece doğal SİT alanının otopark, rekreasyon ve tarım alanı olarak kiraya verilmesine yönelik ihale yapıldığını hatırlattı.

Hakverdi, TBMM'ye sunduğu önergede “Bu ihalede Ankara Büyükşehir, toplam 35 bin 382 metrekarelik taşınmazın 10 yıllığına kiralanması ihalesini 75 bin TL bedelle kazandı. İkinci bir ihale daha yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın karşısında bulunan otopark yapılması öngörülen ihaleyi kim ya da kimler kazandı. Atatürk'ün şartlı mirasına aykırı olarak yapılan ve dava konusu olan kaç yapı, yapıldı?” diye sordu.

Editör: TE Bilişim