Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi olan SASKİ, logosunda bulunan Atatürk'ü kaldırınca sosyal medya ayağa kalktı. AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan SASKİ, 27 senelik logosunda değişikliğe giderek Ataürk'ü kaldırınca tepkilerinde odak noktası haline geldi.

Samsun'da yaşayan bir vatandaş, SASKİ yetkililerine sosyal medya üzerinden seslenerek logodan Atatürk'ün neden kaldırıldığını sorunca tüm gerçekler ortaya çıktı. Böylesine büyük bir kurumun logosunda değişiklik yaparak Atatürk'ü oradan kaldırmayı vatandaşlara sorulup sorulmadığını merak etti.

Atatürk Kaldırıldı

SASKİ ise yaptığı açıklamasında farklı logo alternatifleri üzerinde durulduğunu kurumsal kimlik çalışmalarında ise mali boyutların oldukça yüksek olmasından dolayı böyle bir yol izlediklerini kaydetti. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de bu duruma tepkisini dile getirerek Atatürk'ün yer almadığı bir SASKİ logosunu asla kabul etmeyeceklerini ve bir an önce bu hatadan dönülmesi gerekliliğini savundu. Atatürklü logolardan rahatsız olan AKP'li belediyelerin bu tutumunun yanlış olduğunu söyleyen Zeybek, Samsunlu yöneticileri de sessiz kalmalarından dolayı kınadı.

Editör: TE Bilişim