Samsun Adalet Sarayı 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunma yapan Arif'i sevenleri yalnız bırakmadı.

Duruşmaya avukatı Ömer Yeşilyurt ile katılan Ozan Arif, savunmasında sözkonusu şiirin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir ilgisi olmadığını, Bahçeli'nin bu şiiri üzerine alınmasını hayretle karşıladığını ve nedenlerini merak ettiğini söyledi.

Avukat Ömer Yeşilyurt savunma öncesinde Ozan Arif'in suç olduğu iddia edilen şiirinin Samsun'da yazıldığını, dolayısıyla davanın suçun işlendiği yerde görülmesi gerektiğini belirtip davaya Ankara'da değil Samsun'da bakılması ve kararın da burada verilmesi yönünde mahkeme heyetinden talepte bulundu.

Yeşilyurt "Bende Çepni Türküyüm "şerefsiz" sözünü ben hiç üstüme almadım Sayın Bahçeli neden alınmış anlamakta güçlük çekiyorum" diyerek savunmasına şu şekilde devam etti "Müvekkilim savunmasına aynen iştirak ediyoruz. Bahsi geçen şiirde belli bir kişi hedef gösterilmemiştir. Kaldı ki hakaret suçunun yasal unsurları dahi oluşmamıştır. Müşteki bilge lider, yolsuzluğa, hırsızlığa, talana karşı çıkan sayın Devlet BAHÇELİ'ye kimin haddinedir ki hakaret etmek. Şiir Samsun'da yazılmış yetki konusunda yetkili mahkemenin Samsun asliye ceza mahkemeleri yetkilidir. Bu anlamda Ankara asliye mahkemesince yetkisizlik kararı verilmesi gerekmektedir" dedi.

Öte yandan Ozan Arif sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Evet bir mahkemenin demekten ziyade bir mahkeme celsesinin ardından demek daha doğru olur herhalde.
Malumunuz bugün Samsun Adliyesi 2.Asliye Ceza mahkemesinde duruşmam vardı...
Şu dillere pelesenk olan “Şerefsiz„ isimli destanımdan kendilerine pay çıkaranların şikayetiyle açılan mahkeme...

Önceki gelişmelerden sizleri haberdar ettiğim için bugünkü ilk celseden de(oturum) haberdar olun istedim...
Yani yaptığım savunmamı sizinle paylaşmanın doğru olacağını düşündüm.

Ancak savunmamı arz etmeden önce beni bugün duruşmam esnasında yalnız bırakmayan bütün gönüldaşlarıma teşekkür etmek,Özellikle talebim olmamasına rağmen cübbelerini kapıp benim yalnız olmadığımı haykırırcasına varlıklarıyla bana güç veren Samsun Barosu Avukatlarından, Necati Bulutay Ağabeyime, Lütfü Keskin Kardeşime, Tuğrul Kılıç yeğenime ve özellikle bunca yolu kat ederek yine beni yalnız bırakmamak için gelip yanımda hazır bulunan İstanbul Barosu avukatlarından Ömer Yeşilyurt‘a, Yaşar Sarı ve Ceyhun Gökdoğan‘a şükranlarımı arz ediyorum...
Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Editör: TE Bilişim