Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada av sezonunun artık tamamlandığı ve ikinci açıklama gelmeden öncede av yasağına uymayan ve avlanmaya devam edenlerin cezalandırılacağı kaydedildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, av sezonunun sona erdiğini resmen açıkladı. Ülkemizde kara avcılığına 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 2019-2020 Av Sezonu Merkez Av Komisyonu Kararları doğrultusunda izin verildiği ve 2019-2020 ev sezonunun sona erdiği ifade edilirken Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale ve Uşak da Mart ayı başında av sezonu yasağının başladığı belirtildi.

Ev Yasağı Sezonu Başladı

Türkiye'de 481 tür kuş, 150 tür memeli ve 130 tür sürüngen bulunduğunu kaydedilirken bu türler içerisinde yeterli popülasyon büyüklüğüne sahip olan ve av dönemi sezonunca Merkez Av Komisyonunca belirlenmiş 30 tür kuş ve 6 tür memelinin avına izin verildiği kaydedildi.

Yaban hayvanlarının eşleşme, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini kapsayan avın yasaklandığı dönem içerisinde av sezonu yasağına uymayanlar hakkında kanuni işlem başlatılacağı da dile getirildi.

Editör: TE Bilişim