Dün akşam katıldığı televizyon programında “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” diyen AKP'li Ayhan Oğan'a sosyal medya ateş püskürdü.Oğan'ın sözleri sonrası sosyal medya kullanıcıları savcıları göreve çağırdı.

CNNTürk’te Ahu Özyurt’un sunduğu Türkiye’nin Gündemi programının dün akşamki bölümünde ‘yeni devlet’ tartışması yaşandı. Programın konuklarından AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır” dedi. Oğan’ın sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI!

Sosyal medya kullanıcıları ve siyasiler Ayhan Oğan’ı ‘Anayasal düzeni yıkmakla’ suçlayarak Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. 

Oğan’ın yaptığı açıklamalara İsmail Saymaz, ‘Ayhan Ogan en son Yetmez Ama Evet kampanyası sırasında cemaatle birlikte yeni devlet kuruyordu. 

Kurduğu devlet, 15 Temmuz’da başımıza çöktü’ diyerek tepki gösterdi.CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, AKP' Yöneticisi Ayhan Oğan'a şu sözlerle tepki gösterdi:"AKP yöneticisi Ayhan Oğan isimli 'adam' milyonların gözü önünde "15 Temmuz'dan sonra Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni bir devlet kuruyoruz" diyeli saatler geçtiği halde isimlerinin solunda Cumhuriyet yazan ve Cumhuriyeti korumakla görevli savcılar hala bir işlem yapmadılar…

 Yapmayacaklarını da biliyoruz ama çağrımızı yapıyoruz: Bu niyetin hesabı sorulmalıdır. Ne demektir ‘yeni devlet’… Bu ne cürettir? Atalarımızın Atatürk önderliğinde kan ve can vererek kurduğu ve ilelebet yaşatmak için binlerce şehit verdiğimiz, son olarak da; FETÖ/PDY olarak tabir edilen Fetullah Gülen Cemaati’ne mensup hainler ele geçirmeye çalışırken hep birlikte siper olduğumuz devletimiz yerine, hangi devleti, kim ve nasıl kurmaktadır? Ülkemizi yöneten bir partinin niyeti bu sözlerle bir kez daha ortaya çıkmıştır. CHP olarak, her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya yönelik eylem içinde olanların bu itirafının peşini bırakmayacağız. Cumhuriyet ve demokrasimizi bedeli ne olursa olsun sonuna kadar koruyacağız.

"İşte atılan tweetler: 


 

Editör: TE Bilişim