Ayyıldız Hareketi Konya İl Başkanı Emir Yanar’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

Ayyıldız Hareketi Konya İl Başkanlığı olarak şehitlerimize vefamızı göstermek için şehitliğimize ziyarette bulunduk. Bu toprakları kanlarıyla Türk vatanı yapan aziz şehitlerimizi yad etmek Türk gençliği olarak vazifemizdir. Hepsinin kutlu ruhları şad olsun.

Zafer Partisi Konya İl Başkanı, Selçuklu İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Ayyıldız Hareketi Konya İl Başkanlığı şehitlik ziyaretlerinde bulunup dua ettiler. Örnek faaliyetleriyle gündeme gelen Ayyıldız Hareketi mensupları yoğun çalışmalarına devam ediyor.

Türk milletinin kahraman Türk analarının asil evlatları... Kanlarıyla toprağı vatan yapan aziz şehitlerimiz.1071'de Alparslan'la 1453'de Fatih'le 1922'de Atatürk'le ölümsüzlüğe koşan yiğitler.

Türk toplumu her alanda var olduğu tarihten bu yana topyekün mücadele özelliğiyle ön plana çıkmıştır. Ordusu millet olan yegane ulus Türk'tür. Bizler vatanı namus bilen, canı pahasına savunan, uğruna ölmekten şeref duyanlarız. Ulubatlı olup sancak diken de biziz, Hasan Tahsin olup kurşun sıkan, Fırat olup korkusuzca koşan öğrenci görünümlü teröristlerin peşinden, Ömer olup hainlerin karşısına da dikilen biziz. Bizler içerek acı ölüm tasından, ileriye atılıp bir daha dönmeyen, kahramanlaşan yüce Türk milletinin fertleriyiz.

Türk yurdu yapmak için savaşan, Türk vatanını can siparane koruyan, kampüsünde teröre müsame etmeyen, hain darbe girişimine dur diyen şehitlerimiz hepsinin kutlu ruhları şad olsun. Türk milleti sevdası için yaşar vatanı için ölür, tek sevdası da vatandır ya fıtratı gereği kutsal saydığı vatanı için gerektiğinde ölüme koşar. Gerisinde bıraktıklarını Türk milletine emanet eder. Anasız büyür de vatansız büyüyemez der.

Asker olacağı zaman kutlama yapar, kına yakar anası eline vatanına kurban olsun diye, onur duyar ordusunda devletine hizmet etmekten. Merhametinin timsali yoktur dünyada bütün Türk milletinin göz bebeğidir. Beklenendir, umuttur, gururdur. Kahramanlık hikayeleriyle, destanlaşan başarılarıyla milletimizin övünç kaynağıdır. Devlet-i ebed müddet davası için can veren aslanlardır.

Şehitler Türk toplumu için kutsaldır, minnet duyulandır. Aziz hatıralarına vefa göstermek asli vazifemizdir. Rahmetle anmak, kabirlerine gidip ölümsüz ruhlarını saygıyla selamlamak önem gerektirir.

Editör: TE Bilişim