Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar yeniden alevlendi. Her iki tarafın da birbirini sınır köylerine ateş açmakla suçladığı sınırda gerilim yüksek. Son olarak Dağlık Karabağ bölgesinde sıkı yönetim ilan edildi, tüm erkekler askere çağrıldı.

AZERBAYCAN: ERMENİSTAN ORDUSU ATEŞ AÇTI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan güçleri Azeri sivil yerleşim birimlerine ateş açmakla suçlandı. Açıklamada, 'Ermenistan ordusunun saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı' belirtildi.

'ÖLEN SİVİLLER VAR'

Buna göre, Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu ölen siviller ve yaralananlar var. Azerbaycan açıklamasına göre, bu bölgelerde sivil altyapı da ciddi şekilde hasar gördü.

Ermenistan tarafından yapılan açıklamadaysa, 'Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde sivil yerleşimlere saldırdığı' belirtildi. Ermenistan, bölgedeki sivil halka sığınaklara gitme çağrısı da yaptı. Ermenistan tarafında bir kadın ve bir çocuğun öldüğü, iki sivilin yaralandığı belirtiliyor.

ERMENİSTAN: İKİ HELİKOPTER DÜŞÜRDÜK

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın sabah saatlerinde sivil yerleşimlere saldırı düzenlediğini, iki Azeri helikopteri ile üç insansız hava aracının düşürüldüğünü de duyurdu.

Editör: TE Bilişim