Futbolda şike davasında Mecnun Otyakmaz ve Şekip Mosturoğlu'nun da bulunduğu 19 sanığın "şike ve teşvik primi" suçlarından beraatine karar verildi. Sanık Hakan Karaahmet ise konut dokunulmazlığı ihlale azmettirme 6 bin TL adli para cezası verildi. Öte yandan Aziz Yıldırım ve 4 sanığın dosyası da bugün görüşülecek.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararı Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin usul eksikliği nedeniyle bozması sonucu yeniden görülmeye başlanan futbolda şike davası, Çağlayan Adliyesi'nde devam etti.

MOSTUROĞLU PAYLAŞTI

Fenerbahçeli eski yönetici Şekip Mosturoğlu, beraat kararının ardından şu açıklamayı yaptı; ''Beraat ettik. Gözümüz aydın. Davamıza ilk günden bugüne kadar destek olan herkese şükranlarımı sunarım. Yaşa Fenerbahçe''

Yargıtay’ın usulden bozma kararının ardından yeniden görülmesine başlanan ‘Futbolda Sözde Şike’ davası karara bağlandı. Mahkeme heyeti, eski Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın dahil olduğu 19 sanığın beraatine, sanık Hakan Karaahmet’in ise ‘işyeri dokunulmazlığını ihlale azmettirme’ suçundan 6 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Editör: TE Bilişim