Fener Rum Patriği Bartholomeos, Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, sosyal medya üzerinden bir mağarada ayin yaparken paylaşılan fotoğraflar tepkilere neden oldu.

BAFRA'DA KATLİAM İDDİASI
Fener Rum Patriği Bartholomeos'un ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan New Jersey, Princeton Üniversitesinde öğretim görevlisi Nikos Michailidis, “Batı Pontos, Bafra Otkaya Mağarası. Bu mağarada Topal Osman'ın terörist katilleri tarafından onlarca Rum vatandaşı, çocuk ve yaşlı, öldürüldü. Bedenleri ormana atıldı. 100 yıl sonra, o masum insanların anısına, bu mağarada bir ayin gerçekleşti, mumlar yakıldı. Unutamıyoruz” dedi.

Attığı diğer bir tweette ise “100 yıl sonra, Bafra, Batı Pontos. Patrik Bartholomeos, Bafra'nın ormanlarında, Otkaya Mağarasının yanında ayin yapıyor. Ölenlerinin ruhu şad olsun. Büyük babam Bafralı ve Bafra'da yaşanan bütün katliamlarını yıllarca ağlayarak anlatıyordu. Çok duygulandım" yazdı ve ayin sırasında Bafra’da çekilen fotoğraflarını da ekledi.

İSMAİL TÜRK CANLI YAYINDA KONUYU GÜNDEME TAŞIDI
Habererk yazarı  İsmail Türk, Latif Şimşek'in sunduğu "Dinamit" programına katıldı.

Programın bir bölümünde konuyu gündeme taşıyarak " Bafra'ya bir papaz geliyor, bir ayin yapıyor. Bu durumu tarihsel bir olay üzerinden provokasyon yapıyor. Bizim anayasamızda milletleri bir birbirine düşman etmek suçtur. Geliyor burada böyle bir suçu işliyor, bizim hukukumuz işlediği zaman, Türkiye haksız yere işlem yapmış oluyor" dedi.

Öte yandan program konuklarından Savcı Sayan ise şöyle konuştu "Biz Brunson davalarını gibi davaları açmayalım. Çünkü biz açtığımız zaman yüzümüze gözüme bulaştırıyoruz. Bir yükseltip, bir indiriyoruz." dedi.


 

Editör: TE Bilişim