Milli gazete yazarı Adnan Öksüz, işadamı Necati Kayaoğlu'ndan duyduğu kulis bilgilerini paylaştı. 

Öksüz'ün aktardığına göre yerel seçimlerde kilit ilçelerden olan Bağcılar'da Spor Bakanı'nın kayınpederi ve aynı zamanda ilçede belediye başkanlığı yapmış olan eski AKP milletvekili Feyzullah Kıyıklık bir kahvalti vermiş. Ancak kahvaltıya Kıyıklık'ın eski arkadaşları bile gitmemiş.

Aynı ilçede Cihangir İslam konuşmaya gidince kalablık, salondan sokağa taşmış.

Öksüz'ün konuyla ilgili yazısı şöyle:

"KALABALIK DIŞARI TAŞTI!

İş insanı Necati Kayaoğlu…

Müteahhit. Nalbur işleri de var…

1959 doğumlu.

Siyasetle yakından ilgili… Saadet Partisi (SP) Bağcılar İlçe Başkan Yardımcısı.

Aslen Erzincan / Refahiyeli. Refahiye’nin Perçem köyünden. Son Başbakan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’la köyleri yakın. Binali Bey de, Refahiye’nin Kayı köyünden, biliyorsunuz. Ayrıca Binali Bey’le akrabalık bağları da var…

Necati Bey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, Refah Partisi (RP) döneminde Beyoğlu İlçe Teşkilatı’nda yoğun siyasi çalışmalarda bulundu. Tayyip Bey, Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı iken Necati Kayaoğlu da hemen yanındaydı.

Bir, hatta iki özelliği daha var, Necati Bey’in; çiğköfte sofraları ve hoş sohbeti… Yedirmeyi seviyor, “ağa” tabiatlı… Zaman zaman bir araya geliyoruz. Geçenlerde bizim Ertuğrul Köse ile birlikte işte böyle bir ortamda sohbet ettik, Necati Bey’le…

İlginç bir anekdotu paylaştı;

“Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam Bey o çok konuşulan TBMM’deki konuşmasından sonra bizim ilçede, Bağcılar’da gençlerin sorularını cevapladı. Ben de oradaydım. Program aşağı yukarı 2 saate yakın sürdü. TV5’ten de canlı olarak yayınlandı. Salon tıklım tıklım doldu, ayakta kalanlar oldu, hatta kalabalık dışarı taştı. Yıllarca bu türden toplantılara katılıyorum Bağcılar’da. Ben bu kadar canlı ve katılımcı bir toplantı yaşamadım. Dikkatimi çeken ikinci nokta şu oldu; bugüne kadar hiç görmediğim simalar vardı, programda…”

Necati Bey, yaklaşan yerel seçimlere doğru bir de kulis bilgisi paylaştı; “Feyzullah Kıyıklık’ı biliyorsunuz. Eski Bağcılar Belediye Başkanı ve eski AKP milletvekili. Feyzullah Bey geçenlerde bir kahvaltı verdi. Bana gelen bilgilere göre kahvaltı çok ama çok sönük geçmiş. Eski arkadaşları bile rağbet etmemiş toplantıya…”

Bağcılar, yerel seçimlerde İstanbul’un kilit ilçelerinden birisi. Bakalım neler olacak?"

Editör: TE Bilişim