Habererk / Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kürdistan diyen Pkk sempatizanın karşısında dilinin tutulmuştu. Cevap verememişti.

Erdoğan'ın Batman'da gençlerle buluşması dün gece yayınlandı.

Erdoğan buluşmada Kürtçe şarkılarla, tefler çalınarak karşılandı.

Erdoğan'a 'Kürdistan' denilen şarkıya eşlik etmesi dikkat çekti.

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin bu duruma ne diyeceği merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen "Gençlerle Buluşma Programı"na katıldı.

"KÜRTLERİN PETROLÜDÜR, BATMAN KÜRDİSTAN'IN GÜLÜDÜR"

Katılımcılardan bir kişi Erdoğan'a 'Serok Erdoğan' diye seslendi. Kütüphanede şarkılı-türkülü fasıl da düzenlendi. Tefler eşliğinde söylenen bir şarkı ise dikkat çekti. Şarkıda Kürtçe olarak, "Kürtlerin Batmanıdır. Kürtlerin petrolüdür

Batman Kürdistanın gülüdür" ifadeleri yer aldı.

ERDOĞAN NEŞE İÇERİSİNDE EŞLİK ETTİ

Şarkıye ise tefler eşliğinde Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Topluluğu tefler eşliğinde söyledi. Erdoğan'ın da neşe içerisinde şarkıya eşlik ettiği görüldü.

İşte o anlar:

BAHÇELİ, "BOZKURT GİBİ KARŞILARINDA DURURUZ" DEMİŞTİ

Bu gelişmelerin ardından gözler Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Bahçeli, Siirt'te bir esnafın 'Kürdistan' demesine çok sert çıkmıştı. Bahçeli, "Türkiye sınırı içinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Gerekirse şehit oluruz ama üniter milli devletimizi asla parçalatmayız. Kürdistan fitnesine bedenlerimizle direnir, bozkurt gibi karşılarında dururuz" demişti.

Editör: TE Bilişim