FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş'ın kongre listesinde yer alan Nuri Polat hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlaması kapsamında iddianame hazırlandı.

Başsavcı Vekili Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, Polat'ın eşi Arzu Polat üzerine örgütün bankası olarak bilinen Bank Asya'da hesap bulunduğu, bu hesapta Fetullah Gülen'in çağrısı ardından 120 ila 130 bin TL'lik hesap artışı görüldüğü yer aldı.

FETÖ'den tutuklu eski General Hamza Celepoğlu'nun evinin Cumhuriyet'in MİT TIR'ları manşetinden sonra Can Dündar'a komik bir fiyatla satılması olayında adı gündeme gelen avukat Atilla Tarık Çilekçi ile de irtibatı belirlenen Polat'ın sosyal medya hesabından örgüt yanlısı söylemlerde bulunduğu, örgüt üyesi olduklarından bahisle haklarında soruşturma yürütülen kişilerle irtibatının bulunduğu kaydedildi. Polat'ın ayrıca ByLock kullanıcısıyla irtibatlı olduğu da vurgulandı.

Nuri Polat'ın Devlet Bahçeli ile aynı masada yemek yerken çekilmiş onlarca fotoğrafının olması ve MHP İstanbul Teşkilatında Disiplin Kurulunda olması ise dikkat çekici bir durum.

Anadolu Ajansı geçtiği haberinde Nuri Polat’ın Akşener’in avukatı olduğu öne sürerek ne kadar gazetecilik ahlakından uzak bir yapılanma içerisinde olduğunu gözler önüne sermişti.

Haber üzerine Meral Akşener “İstanbul MHP disiplin kurulu üyesi ve il başkan yardımcısı bir avukat, ‘FETÖ’ meselesi ile ilgili göz altına alınmış. Yani MHP İstanbul il teşkilatında görev yapan, seçilmiş bir şahıstan söz ediyoruz. Nasıl olmuşsa bu şahıs benim hukuk danışmanım olmuş. Benim üç tane vekalet verdiğim avukatım var. Birisi Feridun Bahşı, Yörük Ali Paşanın Kızı Aslıhan Aydın, Meral Alemdar’dır. Elinde belge bilgi olmadan kimki bana FETÖ’cü diyorsa, arkadaşlarıma FETÖ’cü diyorsa, namussuz, alçak, şerefsiz, onursuz, korkak, sefildir.” demişti.

Editör: TE Bilişim